anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

D90 vs 50D

Fotoman
Początkujący

D90 vs 50D

Nikon D90 czy Canon 50D. Chciałbym poznać wasze opine, którą lepiej wybrać. Z góry dzięki za odp.

9 ODPOW. 9
kata-woj
Początkujący

chyba pomyliłeś fora :c11

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

http://forum.nikoniarze.pl/
lub
http://canon-board.info/index.php

wojttexx
Początkujący

chyba pomyliłeś fora :c11

Dokładnie, ale wtrące. Oba, zarówno D90 jak i 50D, są dobre. Kolega ma 50D i jest naprawdę zadowolony. Cena 50D, może być trochę niższa. Moja rada .. : Bierz 50D . ( Będziesz zadowolony ) :D

Do Canona będziesz miał także tańsze akcesoria :)

Fotoman
Początkujący

Stwierdziłem że można pisać o N i C w dziale Luźne rozmowy...

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Fotoman napisał(a):

Stwierdziłem że można pisać o N i C w dziale Luźne rozmowy...

Tak, sądzę, że nie ma ku temu przeciwwskazań. Ale prośba do użytkowników systemu Sony (którzy wybrali ten system z jakiś względów) aby wskazali czy masz wybrać C czy N jest trochę dziwna. No bo jeżeli użytkownik ma Sony dlatego, że dostał przez przypadek np. w prezencie a nie wybierał sam to, najprawdopodobniej, nie ma pojęcia o systemach w ogóle. A jeżeli ktoś wybrał Sony świadomie to jak może Ci odpowiedzieć C czy N? Odpowie Sony bo taki wybrał, taki jest najlepszy dla niego.
Ty zrobiłeś jeszcze jeden błąd, nie określiłeś do jakiego rodzaju fotografii chcesz używać tego sprzętu. Jeżeli jest to Twój początek a będziesz fotografował "wszystko" to nie ma znaczenia jaki system wybierzesz (czy to będzie C, L, N, O, P, S, S). A jeżeli masz sprecyzowane warunki dotyczące fotografowania to najpierw określ budżet i optykę, którą chcesz używać. Kupno puszki zostaw sobie na koniec (a wtedy zawęzi Ci się możliwość wyboru).

Fotoman
Początkujący

Ludzie zmieniają systemy i urzywają róznych luster, więc dlaczego nie pytać o C i N na forum Sonego?
Jest to sprzęt nie dla mnie bo sam używam Sonego. Dostałem nietypowe zlecenie przeprowadzenia sondy na forach wszelkich firm foto na temat: Który model wybrać? D90 czy 50D. Prezes korporacji szykuje prezenty dla kierowników firmy, w tym mają się znaleść 24 lustra z dobrą optyką i akcesoriami. Brak ograniczeń cenowych.

spolnemesis1paejw
Początkujący

Fotoman napisał(a):

Ludzie zmieniają systemy i urzywają róznych luster, więc dlaczego nie pytać o C i N na forum Sonego?

My tutaj raczej u ż ywamy "luster".
A dlaczego nie? Bo pytanie brzmi prowokacyjnie i jest jakby trochę nie na miejscu :c9
Pomyśl jaką byś dostał odpowiedź np. na canondesce czy nikoniarzach, gdybyś zapytał co lepsze: olek, czy panas? Mniemam, że by Cię pogonili.

Dla większości userów na forum Sony, D90 i 50D, to tylko cyferki. Pytasz co wybrać? Wybierz :c56 580

Zajrzyj na KKM - wbrew nazwie, to forum multisystemowe - zapewne otrzymasz bardzo rozbudowaną odpowiedź, na co najmniej 200 postów w ciągu 5 dni, albo lepiej.

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Fotoman napisał(a):

Dostałem nietypowe zlecenie przeprowadzenia sondy na forach wszelkich firm foto na temat: Który model wybrać? D90 czy 50D. Prezes korporacji szykuje prezenty dla kierowników firmy, w tym mają się znaleść 24 lustra z dobrą optyką i akcesoriami. Brak ograniczeń cenowych.

No to Ci wspolczuje albo zazdroszcze ;) . A wszystko zalezy od potencjalnych obdarowanych. Kupisz Canony a wsrod odbiorcow trafi sie Nikoniarz i juz "krzywe kluchy", podobnie w druga strone ;) . A tak na powaznie to wydaje mi sie, ze kupujac z takim zamiarem nie ma znaczenia jaka marke wybierzecie. Gdy nie znasz preferencji osoby, ktora bedzie tym sprzetem sie poslugiwala to dwa modele wskazane przez Ciebie sa w tej samej klasie i tylko osobiste preferencje beda mialy znaczenie.
Kupcie moze 8 Canonow i 8 Nikonow i 8 Sony :D (zart). A na powaznie to co nie kupisz bedzie dobrze.

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

W takim razie wybierz C, bo biała L-ka dodaje kilka punktów do lansu. Od razu właściciel wygląda bardziej "profi" :slight_smile: