anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

gwarancja

profile.country.en_GB.title
pi0trus
Początkujący

gwarancja

Patrzyłem na jakiegoś następcę mojego h-50 i jedno mnie martwi. Sony ciągle daje gwarancje tylko na rok. Konkurencja daje na dwa lata. To powoduje że mocno zastanawiam się nad zakupem aparatu innej firmy, w szczególności że w h 50 nawalił mi silnik optyki 2 tygodnie przed końcem gwarancji. czy Sony może ma w planie w końcu wydłużyć gwarancje? Jest może możliwość dokupienia gwarancji za rozsądne pieniądze?

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mas0n napisał(a):

Patrzyłem na jakiegoś następcę mojego h-50 i jedno mnie martwi. Sony ciągle daje gwarancje tylko na rok. Konkurencja daje na dwa lata.

po pierwsze, która firma konkurencyjna daje dwa lata gwarancji? Kilka tygodni temu szukałem info i zarówno canon, jak i nikon w standardzie mają rok. Zmieniło się coś ?

po drugie:LINK
(...)od 1 października 2009 roku uległy zmianie warunki gwarancji. Zmiana dotyczy okresu opieki gwarancyjnej dla wybranych produktów.
(...)Sony zapewnia, że produkt wolny jest od wad materiałowych i konstrukcyjnych od dnia zakupu przez okres:

•DWÓCH LAT dla (...) produktów zakupionych po 1 października 2009 roku

pi0trus
Początkujący

Pospieszyłem się z tematem. zajrzalem do kilku sklepów i pisze że gwarancją na rok ale jeszcze poszperałem i znalazłem sklepy oferujące gwarancje na dwa lata.
Nicon ma na dwa ale to pewnie tak samo zależy po części od sklepu. To już jasne że następny aparacik to będzie znów sony :) chyba :P

oldguest
Początkujący

mas0n napisał(a):

Pospieszyłem się z tematem. zajrzalem do kilku sklepów i pisze że gwarancją na rok ale jeszcze poszperałem i znalazłem sklepy oferujące gwarancje na dwa lata.

Gwarancja Sony na aparaty to obecnie 2 lata z możliwością przedłużenia odpłatnie w Sony Centre do 3 lub 5 lat. Można przedłużyć od razu przy zakupie albo do 90 dni.

mas0n napisał(a):

Nicon ma na dwa ale to pewnie tak samo zależy po części od sklepu. To już jasne że następny aparacik to będzie znów sony :) chyba :P

Nie polegał bym na informacji sklepu.... Trzeba zobaczyć co deklaruję importer/dystrybutor.

pi0trus
Początkujący

Dzięki za info :) 2 lata chyba wystarczy bo później to już będzie kwestia zużycia czyli i tak gwarancją tego nie obejmie...? Ile przedłużenie w przypadku hx-1 do 3 lat kosztuje?

sadam_
Użytkownik

Rozszerzenie gwarancji do:
3 lat - kosztuje 69zł
5 lat - 169zł.
I jest to normalna gwarancja producenta.

pi0trus
Początkujący

Dziękuje wam :c2 czyli jestem pewien że zostane jeszcze przy sony :) Temat wyczerpany więc do zamknięcia
:c37