Podziel się wrażeniami!
Sprawdziłem forum,ale nie wyskoczył mi podobny wątek.
Od momentu kiedy kupiłem pierwsze lustro, czyli a200 słyszę jak mantrę pytanie "dlaczego sony??!". To ja pytam, a czemu Nikon albo Canon? Bo wszyscy mają? Bo "ludzie gadają" że dobre aparaty robią, a niech i robią,ja mam sony i jestem zadowolony. Potem słyszę kilka różnych niekoniecznie kulturalnych słów, albo widzę miny w stylu "idź baw się dziecko, nie przeszkadzaj dorosłym w pracy". Do tego na forach czy w komentarzach różne rzeczy widać. Ja mam to gdzieś, ale po prostu nie rozumiem czemu tak jest? Może wy jesteście w stanie odpowiedzieć na pytanie,czemu nie lubią ? Albo jakieś ciekawe anegdoty na ten temat możecie opowiedzieć?
Swoją drogą inna sprawa, kto robi dla Nikona matryce?:P Bo słyszałem że sony,ale nie jestem w stanie tego nigdzie zweryfikować . Nawet wujek google nie bardzo wie co powiedzieć.
A nie lepiej wziąć kumpla z Canonem i pójść zrobić kilka zdjęć miast toczyć bezsensowne spory o wyższości jednego aparatu/firmy nad inną?
kuraq napisał(a):
A nie lepiej wziąć kumpla z Canonem i pójść zrobić kilka zdjęć miast toczyć bezsensowne spory o wyższości jednego aparatu/firmy nad inną?
Teoretycznie taki 1dsIII(nie ma droższego Canona teraz), czy 1dmk IV pod względem obrazowania(nie licząc hi iso, ale nie ma chyba bezpośrednich porównań) jest porównywalny z a77
Generalnie a77 to świetny aparat, któremu nie można nic zarzucić i nie obraziłbym się, gdyby ktoś zamienił mojego "staruszka" na ten aparat
Że się wam jeszcze chce ciągnąć temat...
Tymczasem spadam postrzelać - zabieram swoją cegłę wraz z Orestegor'em i kompletem pierścieni. W jednej kasecie mam założonego Rollei'a Pan25 (na śnieg powinien dać rady) do drugiej kasety wrzucę przeterminowane ORWO PAN100 (z 1995) i zabieram się dzisiaj za makro
Jednocyferkowe canony i nikony mnie nie interesują - wolałbym Sinar'a albo Hasselblada cyfrowego...
I zapomniałbym - NEX w kieszeni ze mną idzie - ofkors