Podziel się wrażeniami!
Czy jest jakieś forum, klub fotograficzny lub zawodowa firma, któraz za niewielka opłatą oceni zdjęcia(moje) i powie"
- przy stole proszę sie nie garbić,
- łyzke trzymać wysoko,
- nie siorbać zupy, to na początek.
Chętnie poznałbym krytyczna ocene moich zdjęc.
No i aby cena nie była jakaś straszna, tylko np 50zł-100zł.
Tobie raczej o kurs savoir-vivre chodzi z tym zachowaniem przy stole...no bo jak stwierdzić patrząc na fotografię czy Ty siorbiesz? Oceniać elementy akustyczne na podstawie zdjęcia? Np. "-jak Ty pięknie ten refren zaśpiewałeś na tym zdjęciu!"
Chcesz poznać ocenę swoich zdjęć - jest od tego galeria na każdym forum fotograficznym.
Lajam napisał(a):
Tobie raczej o kurs savoir-vivre chodzi z tym zachowaniem przy stole...no bo jak stwierdzić patrząc na fotografię czy Ty siorbiesz? Oceniać elementy akustyczne na podstawie zdjęcia? Np. "-jak Ty pięknie ten refren zaśpiewałeś na tym zdjęciu!"
Chcesz poznać ocenę swoich zdjęć - jest od tego galeria na każdym forum fotograficznym.
Gucio50 napisał(a):
Chętnie poznałbym krytyczna ocene moich zdjęc.
Gucio50 napisał(a):
To niestety Twój problem, a samo napisanie koledze na foróm "to Twój problem" jest wg mnie niezwykle niegrzeczne
Wiesz, Lajam ma po prostu poczucie humoru
jak piszesz "- przy stole proszę sie nie garbić,
- łyżkę trzymać wysoko,
- nie siorbać zupy, to na początek."
to samo się na usta ciśnie to co napisał Lajam
i żeby nie było, że całkowity offtop robię to proszę: http://fotoblogia.pl/2011/05/10/bezplatny-przeglad-portfolio-w-warszawskiej-szkole-fotografii ocenią Ci zdjęcia za darmo
Zanim ten wątek przerodzi się w regularną walkę między użytkownikami, a autorem - wrzućcie na luz.
Bo jeśli to będzie kolejny wątek Gucio, który muszę moderować, zamykać, edytować - to następny zamknę zanim ktokolwiek odpowie na pytanie. Gucio, zamiast szukać zaczepek, zadaj porządnie pytanie. Ciekawi mnie, czy i tym razem zakończysz wątek słowami: "Nie mam w tej sprawie, więcej do dodania"
Na wiele błędów moje oczy się przymykają. Prawie wcale nie zwracam ludziom uwagi na orty, ale taki błąd boli, aż zazgrzytały mi zęby. Więcej szacunku do języka polskiego. Proszę.Gucio50 napisał(a):
koledze na foróm
Proponowałbym, jak koledzy powyżej, założyć galerię na naszym forum - na pewno otrzymasz wiele opinii, które pomogą Ci w poprawie swojego warsztatu. Jest tu wielu doskonałych fotografów, którzy bez problemu dzielą się - w mniej czy bardziej brutalny sposób - swoją wiedzą.
Opiniowanie za pieniądze kojarzy mi się z wynajęciem klakiera - niestety, najczęściej tak to wygląda.
Gucio50 napisał(a):
Czy jest jakieś forum...
A wracając do tematu, może to: www.fotoferia.pl
No i warto też założyć tu swoją galerię.