Podziel się wrażeniami!
Witam.
Pytanie do moderatorów.
Zastanawiałem się czy nie dało by rady skopiować pewnej funkcjonalności KKM.
Chodzi mi dokładnie o posty ze zdjęciami z konkretnych obiektywów.
W tytule obiektyw - a w poście zdjęcia użytkowników.
Było by wiadomo jak się spisuje i w rękach profesjonalistów i początkujących.
Można by zrobić konkretny dział zdjęć z obiektywów, z podziałem z działu
"Obiektywy do lustrzanek" przez co było by przejrzyście i bez dużych zmian.
Wiele razy szukałem u użytkowników zdjęć z konkretnego obiektywu,
a tak było by wszystko pod ręką.
Misiek025 napisał(a):
Oczywiście ale właśnie o to chodzi aby zobaczyć jak się obiektyw zachowuje powiedzmy w rękach krisa, mamy kuby a i użytkowników początkujących.
Lajam napisał(a):
Misiek025 napisał(a):
Oczywiście ale właśnie o to chodzi aby zobaczyć jak się obiektyw zachowuje powiedzmy w rękach krisa, mamy kuby a i użytkowników początkujących.
Jeśli będą fotografować z tego samego miejsca, z tą samą przesłoną i ten sam motyw to nie wiem czy ktokolwiek zauważy różnicę....
Szczerze? Chyba wolę już katować się oglądaniem wykresów MTF niż odnoszeniem fotografii do poziomu fotografa i braniem poprawek...
kris napisał(a):
Troszkę mało by ocenić co może dane szkiełko
Lajam napisał(a):
Na Dyxum i KKM też szaleństwa nie ma, stąd mój sceptycyzm..
Lajam napisał(a):
Oczywiście jeśli taka będzie wola i wątek powstanie to wstawię jakieś zdjęcia...ale tak naprawdę to nic nie mówi. Sam nigdy nie kupiłbym obiektywu, gdybym nie przekonał się jak to chodzi i co można z nim osiągnąć. Przykładowe zdjęcie nigdy nie da Ci poczucia jak obiektyw szybko ostrzy, jak się układa w dłoni itp itd.
Jak pisałem wcześniej popieram ten pomysł. Jak połączyć przykładowe fotki z macaniem w sklepie może niektórym łatwiej będzie dokonać zakupu.
Lajam napisał(a):
Sam nigdy nie kupiłbym obiektywu, gdybym nie przekonał się jak to chodzi i co można z nim osiągnąć. Przykładowe zdjęcie nigdy nie da Ci poczucia jak obiektyw szybko ostrzy, jak się układa w dłoni itp itd.