Podziel się wrażeniami!
Czas na konkrety
Miejsce akcji:
Pałac Tarnowskich
27-400 Ostrowiec Świętokrzyski
ul. Kuźnia 54
tel./fax +48 (41) 266 12 34 / 266 18 66
http://www.palac.tara.kielce.pl" target="_blank
e-mail: palac@tara.kielce.pl" target="_blank
Czas akcji już znacie, ale dla przypomnienia:
12-14 listopada 2010
Całkowity koszt pobytu piątek - niedziela
100 PLN brutto
Płatne w kasie hotelu
W tej cenie zapewniamy:
• Nocleg od piątku do niedzieli
• Kolację w piątek
• Śniadanie, obiad, kolację w sobotę
• Śniadanie w niedzielę
• Mnóstwo motywów do fotografowania (i filmowania)
• Niepowtarzalną atmosferę
(osoby które były wcześniej na plenerach wiedzą o czym piszę)
Liczba miejsc:
Pałac Tarnowskich: 86
Hotel Red (tuż obok): 10 – zgłoszenia przez Pałac Tarnowskich
Piątek zasadniczo będzie dniem na zjazd, więc zaczniemy kolacją o 20:00
W sobotę będzie sporo atrakcji (mam nadzieję że pogoda dopisze)
Planujemy warsztaty, prelekcje itd
Szczegółowy program i listę gości przedstawię później
Zapisy:
Krok 1. kontaktujemy się z recepcją, rezerwujemy miejsce
tel./fax +48 (41) 41 266 12 34 / 266 18 66
palac@tara.kielce.pl" target="_blank
Krok 2 Wzorem poprzednich plenerów wpisujemy się na listę w tym wątku - dla informacji.
Gdyby ktoś chciał przyjechać wcześniej (11 listopada jest wolny....) mogą liczyć na zniżki w hotelu, proszę zgłaszać ten fakt w recepcji.
W razie pytań jakichkolwiek pytań związanych z plenerem proszę pisać PW
Pozdrawiam serdecznie
nie wiem, ja też nie umiem czytać, przyznaje bez bicia, wpierw się wpisałem na listę bo bardzo byłem pod ekscytowany, a następnie zadzwoniłem do hotelu, w między czasie szybki telefon do przyjaciela i jest nas dwóch w pokoju. Sprawa okazała się nie skomplikowana i prosta w wykonaniu.
Zastanawia mnie tylko bardzo mocno rezerwowanie pokoi przez osoby z listy rezerwowej , tu będzie dzong...
rezerwowanie pokoi przez osoby z listy rezerwowej moim zdaniem jest nie fair, ale też z drugiej strony jeśli ktoś się wpisał na listę główną i nie zarejestrował się w hotelu, sam sobie winien. Lista rezerwowa jest po to, by w przypadku rezygnacji któregoś z uczestników, była zachowana jakaś kolejność w przydzielaniu tych zwolnionych miejsc. Czyli w celu uniknięcia jakichś chorych scen rodem z dzikiego zachodu.
Alcazar napisał(a):
nie wiem, ja też nie umiem czytać, przyznaje bez bicia, wpierw się wpisałem na listę bo bardzo byłem pod ekscytowany, a następnie zadzwoniłem do hotelu
Tak sobie czytam i coś mi się nie zgadza Rafiki podał że w hotelu Pałac Tarnowskich jest 86 miejsc noclegowych , a na stronie www hotelu podają 68 miejsc noclegowych skąd taka rozbieżność ,i czy teraz dla tych co są wpisani będą pokoje
Jak zadzwoniłem zarezerwować miejsce pani mówiła że OK, ale w piątce (5 osób). Na stronie max są 4 osobowe. Dorzucili łóżka polowe i zamiast pokoi 4 osobowych są 5 osobowe. I z tąd pewnie więcej miejsc.
jareklubicz napisał(a):
:c37 Tak sobie czytam i coś mi się nie zgadza Rafiki podał że w hotelu Pałac Tarnowskich jest 86 miejsc noclegowych , a na stronie www hotelu podają 68 miejsc noclegowych skąd taka rozbieżność ,i czy teraz dla tych co są wpisani będą pokoje
gegra71 napisał(a):
Z tego, co pamiętam to Szwendak porozmieszczał ludzi po pokojach umieścił listę na forum i wtedy się rozpoczął koncert życzeń skarg i zażaleń. :smileyevil:
W sumie nie do końca rozumiem problem
Wiadomo że osoby z listy głównej zapisując się na nią oświadczają że jednocześnie przed zapisaniem na tą liste bądź chwile po zapisie zadzwonią do hotelu. TAK CZY SIAK będąc na liście na forum prędzej czy później będą i na liście hotelowej. Lista rezerwowa powstała by osoby chętne na wyjazd w jakiejś konkretnej kolejności zajmowały miejsca po wykruszeniu kogoś z listy głównej. Jednocześnie osoby z rezerwowej nie powinny dzwonić do hotelu. Jeśli taka kolejność zostanie zachowana to nie bedzie problemu i wydaje mi sie że póki co go nie ma
My z Agatą zapisaliśmy się na liste na forum i dopiero jak sie spotkaliśmy następnego dnia zadzwoniliśmy do hotelu.
Podsumowując, dajmy się rozwinąć sytuacji bo myśle że hotel da do wiadomości organizatorom np tydzien lub dwa tygodnie przed plenerem że w danym momencie w hotelu jest tyle i tyle zarezerwowanych miejsc + tyle i tyle wolnych.
Z tego, co pamiętam to Szwendak porozmieszczał ludzi po pokojach umieścił listę na forum i wtedy się rozpoczął koncert życzeń skarg i zażaleń.
SZFENDAK napisał(a):
bo z jedynek zrobiły się dwójki a z dwójek jedynki,
Jarku podczas tworzenia listy osób w pokojach na plener w Tucznie dostawałem od was PW kto z kim ma w danym pokoju zamieszkiwać.
Po tych kilku latach funkcjonowania forum, po kilku plenerach i nastu spotkaniach większość z Was się już poznała i doskonale wiecie z kim chcecie przebywać w pokoju myślę że w tym przypadku jest podobnie i dzwoniąc do hotelu rezerwowaliście np trójkę bo chcecie przebywać z Tym i z Tym.
Najgorzej mają jak zwykle osoby jadące po raz pierwszy bo nie wiadomo kto z kim zamieszka w pokoju i tu panie z recepcji muszą zabłysnąć inwencją.
Wiem że był pewien problem jakoby recepcja w Pałacu nie bardzo wiedziała co się dzieje z rezerwacją w hotelu Red ale to zostało natychmiast przeze mnie zgłoszone do Kasi z agencji i dalej do Pałacu
Mam nadzieję że, i tu zacytuję Krzysztofa "Będzie dobrze"
jareklubicz napisał(a):
Mam nadzieję że, i tu zacytuję Krzysztofa "Będzie dobrze"