anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mały problemik z gwarancją

profile.country.pl_PL.title
sanderus
Początkujący

Mały problemik z gwarancją

Witam otóż parę dni temu zakupiłem aparat sony a230 w selgrosie (Szczecin) i tak sobie dziś przeglądam te wszelkie papierki i patrze a tu bach nie mam karty gwarancjnej, tylko sam paragon, dzisiaj byłem ponownie w selgrosie aby otrzymać kartę gwarancyjną a miła pani odpowiedziała mi że nie mogą mi jej wydać... myślałem że się załamie i tutaj zaczyna się me pytanie, czy mogę jakoś uzyskać taką kartę ?

Chyba że karta jest gdzieś zawarta w instrukcji jeśli tak to może ktoś powiedziec gdzie ?

(Mam paragon)

6 ODPOW. 6
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W pudełku powinieneś mieć taką małą niebieską "książeczkę" - to jest gwarancja, ale tak naprawdę nie jest Ci ona do szczęścia potrzebna - wystarczy dowód zakupu, czyli paragon. Warto zrobić jego kopię żeby nie wyblakł - dwa lata to kawałek czasu jest.

sanderus
Początkujący

A to chyba jednak mam :) tylko w sumie to nie wygląda jak typowa gwarancja :D a to czyli jak idę do serwisu sony to wystarczy tylko paragon pokazać praktycznie ?.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

sanderus napisał(a):

idę do serwisu sony

Trochę długo byś szedł - serwis jest w Warszawie.
Po prostu wysyła się kurierem z papierami wszystkimi :smileythumbsup:

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Tadeusz napisał(a):

Po prostu wysyła się kurierem z papierami wszystkimi :thumbsup:

Ewentualnie odwiedza najbliższy SC i tam zostawia i odbiera.

jareklubicz.
Poszukiwacz

:c37

sadam napisał(a):

gwarancja, ale tak naprawdę nie jest Ci ona do szczęścia potrzebna - wystarczy dowód zakupu, czyli paragon.

No to jak jest w końcu jedni mówią że gwarancja musi być wypełniona ,drudzy że wystarczy paragon imienny :c40 już co o tym wszystkim sadzić

bartYNP
Nowicjusz

http://support.sony-europe.com/repair/w ... =odw_pl_PL

Gwarancja będzie respektowana wyłącznie z ważnym dowodem zakupu albo rachunkiem (zawierającym datę zakupu, model produktu i nazwę sprzedawcy/dealera) oraz z reklamowanym produktem dostarczonym w okresie gwarancyjnym.(...)

Czyli wystarczy paragon na którym wyszczególnione są:

- dane sprzedawcy
- data sprzedaży
- określenie modelu

Ja sam kupując A500 nie dostałem żadnej "gwarancji" papierowej. Mam f-rę zakupu gdzie te wszystkie informacje są wyszczególnione (może to być także paragon) i to mi wystarczy :)