Podziel się wrażeniami!
Witam otóż parę dni temu zakupiłem aparat sony a230 w selgrosie (Szczecin) i tak sobie dziś przeglądam te wszelkie papierki i patrze a tu bach nie mam karty gwarancjnej, tylko sam paragon, dzisiaj byłem ponownie w selgrosie aby otrzymać kartę gwarancyjną a miła pani odpowiedziała mi że nie mogą mi jej wydać... myślałem że się załamie i tutaj zaczyna się me pytanie, czy mogę jakoś uzyskać taką kartę ?
Chyba że karta jest gdzieś zawarta w instrukcji jeśli tak to może ktoś powiedziec gdzie ?
(Mam paragon)
W pudełku powinieneś mieć taką małą niebieską "książeczkę" - to jest gwarancja, ale tak naprawdę nie jest Ci ona do szczęścia potrzebna - wystarczy dowód zakupu, czyli paragon. Warto zrobić jego kopię żeby nie wyblakł - dwa lata to kawałek czasu jest.
A to chyba jednak mam tylko w sumie to nie wygląda jak typowa gwarancja a to czyli jak idę do serwisu sony to wystarczy tylko paragon pokazać praktycznie ?.
Trochę długo byś szedł - serwis jest w Warszawie.sanderus napisał(a):
idę do serwisu sony
Tadeusz napisał(a):
Po prostu wysyła się kurierem z papierami wszystkimi
sadam napisał(a):
gwarancja, ale tak naprawdę nie jest Ci ona do szczęścia potrzebna - wystarczy dowód zakupu, czyli paragon.
http://support.sony-europe.com/repair/w ... =odw_pl_PL
Gwarancja będzie respektowana wyłącznie z ważnym dowodem zakupu albo rachunkiem (zawierającym datę zakupu, model produktu i nazwę sprzedawcy/dealera) oraz z reklamowanym produktem dostarczonym w okresie gwarancyjnym.(...)
Czyli wystarczy paragon na którym wyszczególnione są:
- dane sprzedawcy
- data sprzedaży
- określenie modelu
Ja sam kupując A500 nie dostałem żadnej "gwarancji" papierowej. Mam f-rę zakupu gdzie te wszystkie informacje są wyszczególnione (może to być także paragon) i to mi wystarczy