Podziel się wrażeniami!
muzeumslaskie.pl
26 października
„Fotografia reklamowa- komercja czy sztuka?”. Warsztaty fotograficzne.
Gościem spotkania będą dwaj śląscy fotografowie Grzegorz Klatka- zawodowy fotoreporter oraz dokumentalista z wieloletnim stażem oraz Artur Nyk, który całe swoje zawodowe życie związał z fotografią reklamową.
30 listopada
„Dokument kontra reklama . Opozycja czy koegzystencja”. Klasycy gatunku.
W drugiej odsłonie tematu Grzegorz Klatka i Artura Nyk pokażą najciekawsze ich zdaniem fotografie klasyków każdej z dziedzin. Będzie to także możliwość konfrontacji swojej prezentacji z opiniami autorki projektu i innych uczestników warsztatów.
O ile nie będe miał popołudniówki to się pojawię
Dzięki kris za info. I ja może się pojawię. A i może z Kubą drugi raz się spotkam Pozdrawiam
Dzięki za infio, mam nadzieje że wreszcie uda mi się wpaść.
Jak mi nic nie wyskoczy, to może będę chętny, ale jeszcze nie wiem (czy będę chętny )kris napisał(a):
Wstawiam, bo może ktoś będzie chętny, a jeszcze tego nie wie
Spotkanie jest o 18 ?
A ja mam na popołudnie w tym tygodniu i mnie nie będzie. Niestety
Starosta napisał(a):
A ja mam na popołudnie w tym tygodniu i mnie nie będzie. Niestety
Kris przypomni o której jest te spotkanie i jaki koszt. Coś jest nie tak ze stroną muzeum bo nie da się tam wejsc.
Tradycyjnie w każdy ostatni wtorek miesiąca o godz. 17.00 będziemy gościć twórców i znawców fotografii. W tej odsłonie cyklu zajmiemy się różnymi gatunkami fotografii. Będziemy prezentować niekiedy skrajne stanowiska, opinie budzące emocje a nawet kontrowersje. Spotkaniom będą towarzyszyć zajęcia warsztatowe, prezentacje zdjęć i pokazy multimedialne.
Przypomnijmy, że gośćmi Muzeum Śląskiego byli już Józef Ligęza, Andrzej Koniakowski, Stanisław Michalski, Janusz Musiał, Maciej Sobierski, Antonii Kreis, Zbigniew Sawicz, Maria Śliwa, Zbigniew Podsiadło, Arkadiusz Gola, Krzysztof Niesporek, Krzysztof Lisiak, Witold Englender i Ryszard Czernow.
Spotkania prowadzi autorka cyklu - Danuta Kowalik-Dura.
Wstęp : 3,50 PLN