Podziel się wrażeniami!
W dniach 17-19.02.2012 r. Ja oraz kolega znany na tym forum jako Fatamorgana postanowiliśmy, że zorganizujemy wspólnie plener fotograficzny. Miejsce - http://www.ukubicow.pl/
Idea jest prosta - wspólne spotkanie koleżanek i kolegów, których łączy pasja fotografowania oraz używania wszelkiej maści sprzętu fotograficznego.
Aby przedsięwzięcie się powiodło chcieli byśmy najpierw uzyskać informację od was czy w ogóle chcieli byście spotkać się, porozmawiać, pooglądać zdjęcia, sprzęt fotograficzny, pobiesiadować
Z wstępnych informacji jakie uzyskałem jest duża szansa na przyjazd na tą imprezę naszych przyjaciół z SONY Foto Team.
Spotkanie będzie miało nie tylko charakter towarzyski ale także warsztatowy.
Zaproszeni goście postarali by się odpowiedzieć na pytania odnośnie sprzętu fotograficznego, a także techniki wykonywania zdjęć.
Ja osobiście chętnie przygotuję materiał na temat fotografii ślubnej i odpowiem na pytania jakie ewentualnie się pojawią w tej materii.
Planowane będzie także slajdowisko i pokaz fotografii jakie wykonali uczestniczy "Tajnych Plenerów" na przestrzeni ostatnich 3 lat. Chcemy także umożliwić wam wszystkim podzielenie się z nami waszymi zdjęciami i powiedzenie o nich kilku słów.
Plan jest fajny i tak naprawdę to od nas wszystkich zależy czy taki plener się odbędzie i czy ma rację bytu.
Planowany koszt pleneru to około 50-65 zł od osoby za dzień.
Planujemy także zaprosić osoby z forum KKM, Canona, Nikona, Pentaxa, Olympusa.
Najważniejsze jest miejsce i termin.
Miejsce daje wiele możliwości wyjazdowo-wycieczkowych.
Na pewno będzie zorganizowana piesza wycieczka w góry (np. do Bacówki na Rycerzowej po ciepłego grzańca lub np. na Babią górę, Pilsko - to jest do ustalenia). Dla osób, które chcą wypocząć niekoniecznie chodząc po górach w okolicy jest wiele atrakcji, o których napiszemy. Postaramy się dać wam do wyboru kilka ewentualności, tak by każdy mógł miło i owocnie spędzić czas, a wieczorem podzielić się wrażeniami na wspólnej biesiadzie
Proszę zatem o wpisywanie się w tym wątku gdyż tak naprawdę dziś do godziny 18.00 musimy podjąć decyzję czy ów plener w ogóle się odbędzie.
Pozdrawiam i zapraszam. Mam nadzieję, że uda się nam wszystkim wspólnie zrobić coś pozytywnego...
Budynek A
II piętro
nr. 8 – volcik, kosty (Sony), roooobi
BUDYNEK B
I piętro
20 – duchu, akamel, piotrz
21 – Pastinaca, Wiesia
22 - Maszt i Sabi
23 – Piotruso, Anna (SONY)
25 – Beata+ Andrzej Cz. (SONY)
Przypomnienia:
Przypominam jeszcze, że:
- w recepcji po przyjeździe zgłaszamy się nickami klubowymi i dopiero potem nazwiskami
- wpłacamy tamże kwotę po 7zł/osobę (było 6, ale liczba uczestników zmalała, więc solidarnie wszyscy pokrywamy koszty organizacji), proszę mieć drobne!
- będą identyfikatory plenerowe dla wszystkich jednakowe - po 2 zł/szt.
- budynek A to ten z recepcją (jest ona na Ip, przy klatce schodowej), wejście główne jest na skarpie
- budynek B ma wejście od dolnego parkingu i jest z tyłu
- obydwa budynki są połączone na III piętrze korytarzem
- sala konferencyjna jest na IIIp w budynku A, na końcu klatki schodowej
- zarezerwowałem autobus na sobotę od godz. 9:00 do 13:00. zawiezie nas do obiektów zwiedzanych, miejscowych atrakcji. Koszt- do podziału wg. ilości osób (ok 50-55 miejsc, przy cenie ok. 500zł, daje po ok. 10zł), bilety wstępu to z reguły ok. kilka zł/os. w miejscu, także proszę mieć jakieś drobne.
Do zobaczenia!
Jeśli są pytania- proszę na PW.
P.S. Pamiętajcie, ze czas dojazdu może się wydłużyć- w Beskidach wali śnieg, a drogi wszędzie mogą być nieźle zasypane. Proszę śledzić komunikaty drogowe.
Pozdrawiam.
Jak są pytania- prosze via PW, albo tel. 533 516 060.
Uwaga plenerowicze!
W Beskidach masa śniegu.
Jak ktoś ma- niech zabierze łańcuchy śnieżne na koła, bo mogą się naprawdę przydać.
Spodziewajcie się też utrudnień na drogach, korków w Bielsku (kierujcie się na nową obwodnicę) i na odcinku Bielsko- Żywiec.
Łopata śnieżna wskazana!
Pozdrawiam i szczęśliwej drogi do celu!
Do zobaczyska!
UWAGA!
Mała korekta w pokojach.
Dotyczy ona tylko pokoi 1 i 8.
Zamieniłem obsadę pokojami.
Teraz jest:
nr 1. Sadam, Andy i Quter
nr. 8. volcik, kosty, roooobi, andystar
Volcika i kostego proszę o zrozumienie.
(Jeden z kolegów musi być jak najniżej).
Pozdrawiam.
Ok. Znam problem i rozumiem.