Podziel się wrażeniami!
Dzisiaj mamy fajną datę 060611.
Pięć lat temu czyli 060606 odbyła się konferencja prasowa
na której została po raz pierwszy zaprezentowana A100
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...impetem-w-glab
Aparat trafił do sprzedaży na przełomie lipca i sierpnia.
Wtedy też odbyło się hardkorowe roadshow Foto Teamu.
Odwiedziliśmy 20 miast, odbyło się 30 pokazów, między 10 lipca a 29 sierpnia.
Myślę ze na forum jest jeszcze parę osób pamiętające te czasy.
Z jednej strony wydaje mi się że to było dawno temu, z drugiej to tylko pięć lat.
Jest co świętować! Sto lat
Pozwolę sobie poprawić link Sony Alpha A100 - z impetem w głąb!
Moja pierwsza lustrzanka. Och. Jest jeszcze ze mną. Mam spory sentyment do tego aparatu. Większy niż do wszystkich innych. Tym aparatem zrobiłem troszkę fajnych kadrów, które będą ze mną długo.
Podczas wkraczania w DSLR sprawdzałem różne aparaty, ale tylko a100 przylgnęła do mojej łapki od pierwszego chwytu. Polubiliśmy się i była narzędzie, które pomogło mi się rozwinąć.
Swoją drogą - wraz z pojawieniem się a100 odbyły się dwie edycje Road Show, który zrobił Foto Team. Oj, fajnie było przed zakupem móc pomacać sprzęt i go przestrzelić.
Fajnie, że Sony weszło we współpracę z KM, i teraz się rozwija. Perspektywy wydają się ciekawe, ale co ważniejsze, szkła Sony i Minolty dają naprawdę ładny obrazek - plastyka, kolory, bokeh.
W żaden sposób nie mogę przekonać się do kolorów z Canona, czy Nikona i cięzko mi sobie wyobrazić robienie zdjęć którymś z nich.
Nic tylko gratulować
Mimo, że sama nie fotografuję to mam bardzo miłe wspomnienia z "setką"
Nic tylko gratulować
Mimo, że sama nie fotografuję to mam bardzo miłe wspomnienia z "setką"
kris napisał(a):
setunią!
swoją 100 zostawiłem sobie na pamiątkę
A moja szara setunia dalej działa
Nawet w trybie auto - żona testowała przez ostatnie dwa tygodnie.(Feeda w manualu da radę obsłużyć a alfy się boi leniwiec jeden )
Jakby na to nie patrzeć to ja też od tego zaczynałem - pożyczonej co prawda, ale jednak zawsze to była setunia