Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zrobiłem format komputera. Po uruchomieniu Windowsa 10 instalowałem tradycyjnie wszystkie niezbędne programiki. Po zainstalowaniu PlayMemories Home i próbie uruchomienia wyskakuje mnie kumunikat:
" Nie można uruchomić PlayMemories Home, ponieważ inicjalizacja programu nie powiodła się. Uruchom narzędzia inicjalicacji ustawień, aby zainicjować program, a następnie uruchom program ponownie. Jeżeli nie można uruchomić oprogramowania, zainstaluj ponownie program PlayMemories "
Instalowałe i odinstolowywałem , uruchamiałem w trybie zgodności z Windows 7 i nic nie pomaga.
Co z tym fantem mam zrobić?
Przed formatem wszystko śmigało jak trzeba.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Też się kontaktowałem z supportem Sony.
I przy drugim mailu dokładnie wytłumaczyli jak wykonać tą inicjalizację.
I faktycznie pomogło. 🙂
Czyli wchodzimy do paska "Menu start" ; - wybieramy "wszystkie aplikaje";- wyszukujemy zainstalowanego programu PMH i tam zanjduje sie obok "Narzędzie inicjalizacji programu PMH"
I po uruchomieniu narzędzia zaznaczmy przywrócenie ustawień fabrycznych.
@djrychu użytkownik dostał już odpowiedź z supportu. Ogólnie rzecz ujmując trzeba postąpić zgodnie z komunikatem i dokonać inicjalizacji aplikacji z dostępnych narzędzi dla aplikacji.
Dzięki za info
Pozdrawiam
Też się kontaktowałem z supportem Sony.
I przy drugim mailu dokładnie wytłumaczyli jak wykonać tą inicjalizację.
I faktycznie pomogło. 🙂
Czyli wchodzimy do paska "Menu start" ; - wybieramy "wszystkie aplikaje";- wyszukujemy zainstalowanego programu PMH i tam zanjduje sie obok "Narzędzie inicjalizacji programu PMH"
I po uruchomieniu narzędzia zaznaczmy przywrócenie ustawień fabrycznych.