Podziel się wrażeniami!
Wątek ten powstał z myślą o miłych spotkaniach nie tylko śląskiej ekipy - zapraszamy wszystkich:smileythumbsup:
Najbliższe spotkania:
Czantoria, czyli górskie klimaty na wyciągnięcie dłoni.
Kiedy: 05.01.2014r.
O której: 7:45
Start: Katowice dw PKP
Jedyny sensowny pociąg startuje o 8:00 z dworca PKP w Katowicach. Niech każdy przyjedzie wcześniej i we własnym zakresie kupi bilet.
Na miejscu o 10.
Kolejka 'tam i nazot': 18zł
Idziemy na wieżę: 6 lub 5zł (grupowo, czyli powyżej 10 os.)
Idziemy do schroniska po czeskiej stronie.
Schodzimy do kolejki.
Zjeżdżamy.
Obiadek/Biesiada.
Powrót:
PKP/KŚ: 13:57 (bez sensu, ale gdyby była kiepska pogoda...) lub 20:01 (trochę późno, ale w doborowym towarzystwie czas zleci nam szybko)
WISPOL (bus): 18:31
Wezmę tablet, to sobie pooglądamy zdjęcia, które miały być oglądane na spotkaniu opłatkowym
Pierwotna treść tego posta:
----------------------------------------------------
Chciałbym poinformować, o wypadzie 23 maja do Ustronia.
Odwiedzimy "Leśny Park"
www.lesnypark.pl
wyruszać będziemy z dworca PKP w Katowicach. Parę osób zapewne będzie na nas czekać na miejscu lub się dosiądzie po drodze
W Leśnym Parku na wyciągnięcie dłoni będziemy mieli dostęp do zwierzyny, pokazy lotów ptaków etc.
W 2-gim tegorocznym numerze Digital Foto-Video to miejsce zostało opisane i polecone dla takich jak my:smileymrgreen:
także liczę na Was i zapraszam wszystkich (z całej Polski i jeszcze dalej)
konkretne godziny (odjazdów etc.) podam jak będziemy już bliżej "terminu"
Wstępna lista:
1.Kris
2.Ania Krisowa
3.Lajam
4.Lajamka (?)
5.Doslav
Edit:
mam już konkret godzinę odjazdu.
wyruszamy w Sobotę 23 maja, z dworca w Katowicach o 7.49.
Proponuję spotkać się pod zegarem (dw.pkp) o 7:30
Na miejscu (tj. Ustroń Zdrój) przybywamy o 9:40.
Zanim dojdziemy etc Leśny Park będzie już otwarty. Loty ptaków są o 11, 14 i 16. Więc na pierwsze dwa się załapiemy
Po foteczkach w Parku przejdziemy się na obiadek i małe czytanko:smileymrgreen:
Powrót => trudno jest określić o której będziemy wracać. Z reguły na 21-22 jesteśmy w Katowicach
No ciekawe, czy się pomieścimy
Ja jeszcze nie spakowany
Jak wróce z roboty to się dopiero spakuje
Ale to szybki szpil będzie
A ja już ogarnięty, aparat naładowany, film do Zenita założony, jakaś lektura w plecaku też się znajdzie :smileytwisted:
(p.s. jakby ktoś miał jakieś szkiełko pod M42 poza Heliosem to ja bym chętnie przestrzelił na kliszy )
jakby ktoś miał jakieś szkiełko pod M42 poza Heliosem to ja bym chętnie przestrzelił na kliszy
Jakbyś wcześniej powiedział... Mam 29/2,8 i 135/2,8A ja zamiast na plener to muszę jechać do Szczecina miłej zabawy wam życzę.
A ja już w domu rozpakowany i po kolacji. Było świetnie (to akurat nie jest dziwne). Całej reszcie mojej "grupy" też się bardzo podobało i już się zastanawiali w aucie czy i kiedy uda się znowu spotkać.
Dzięki za wszystko i mam nadzieję że nie przeszkadzaliśmy za bardzo.
Aaaaa.... zapomniałem przekazać lizów od psów
ją również dziękuję......cieszy mnie, że wszystko się udało......cieszy mnie, że pogoda nie zawiodła....aż za bardzo
chciałem wrzucić grupówki, ale burza pozbawiła mój komputer dostępu do sieci
Sebol napisał(a):
Aaaaa.... zapomniałem przekazać lizów od psów
Ja już ogarnięty, pojedzony i nawet na mecz zdążyłem popatrzeć
A teraz do rzeczy.
Podziękowania dla wszystkich za fajny plener
W szczególności dla krisa, bez którego by mnie na nim nie było
I do zobaczenia jak najszybciej ponownie
EDIT:
Sebol - możesz przekazać ode mnie lizy dla psów
Dobry wieczór
dotarłem 5 minut temu do domu mimo burzy, konarów na drodze i innych zjawisk niesprzyjających.
Dziękuję za wspólny plener, to był jeden z lepszych wypadów na których miałem okazję być.
Pozdrowienia dla ekipy, było świetnie
kris napisał(a):
chciałbym Ci podziękować za inspirację do miejsca, za świetną noclegownie no i za niezapomniane przeżycia w pozycji wertykalnej......if You know.....