Podziel się wrażeniami!
Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.
A to będzie jakiś plener? Ty coś wiesz?
Z drugiej strony szansę na zapisanie się na plener rosną, nie będzie takiego tłoku :smileywink:.
A tak na poważnie to myślę, że gdyby zostało ogłoszone, że zapisy na plener będą tego i tego dnia to forum na godzinę czy dwie ożyje. Pocztą pantoflową ludzie się dowiedzą i będą zaglądać. Przecież nadal praktycznie wszyscy uczestnicy tego forum korzystają z innego forum, twarzoksiążki, kontakują się ze sobą.
Sądzę podobnie,jak Piotruso.
Nie wiem, czy będzie plener, czy nie, ale jedno jest pewne - śląskie plenery są!
Kris a gdzie zdjęcia?:smileylaugh:
tam, gdzie zawsze - w wątku ze zdjęciami
Witam widzę, że pierwsze zdjęcia z pleneru w tatrach są, było też integracyjnie z gitarą, tym bardziej mogę żałować, że się nie udało dojechać...
Dziś padł mi 18-55mm, tak po prostu przestał działać silnik AF, przy wyłączaniu aparatu "nieparkuje", nawet pominę procedury ewentualnych reklamacji, znalazłem sklep gdzie z wysyłką wychodzi poniżej 300,00PLN.
Ale zaraz, kiedy kupiłeś aparat? Masz paragon? Jeżeli tylko masz możliwość to wysyłaj do CSI.
Co Ci wychodzi 300 zł - obiektyw? Poszukaj dobrze, ja swój sprzedałem (z gwarancją) za 120 zł. Teraz pewnie koło 150 można kupić.
Cześć, jeśli można luźno wtrącić… Dzisiaj zauważyłem, że na zdjęciach przy F22 mam widoczne plamki (na F2.8 nic nie widać). Jakoś sobie poradziłem zwykłą dmuchawką, ale może moglibyście mi coś doradzić do czyszczenia matrycy i lusterka? Słyszałem o penach. Może sami czegoś używacie, co się Wam sprawdza i moglibyście mi polecić. Pewnie przy okazji Targów w Łodzi udałoby się coś dobrego kupić.
lenspen sensorklear - najlepiej ten ze złamaną końcówką
kris.. wrote:
lenspen sensorklear - najlepiej ten ze złamaną końcówką
Ja ze swojej strony do czyszczenia matrycy mogę polecić szpatułkę np z nieaktywnej już karty bankomatowej i bezpyłowe ściereczki (są takie miękkie i niezostawiające pyłków w Rossmanie ), nie polecam natomiast dotykać lustra...wpływ pyłków na jego powierzchni z racji odległości od matrycy jest pomijalny, a tafla jest napradę delikatna, nawet nieuważne dociśnięcie powoduje paskudne rysy raz z tego powodu wymieniałem lustro w serwisie.
Ps tak w ogóle witam znów zimowo, widzieliście może tę stronę? zimie totalnie odwala.:smileyangry:
Chciałem wkleić linka ale nie działa
Message was edited by: bart_m26
bart_m26 wrote:
Ps tak w ogóle witam znów zimowo, widzieliście może tę stronę? zimie totalnie odwala.
Zimie odwala? A ludzie to nie przesadzają z oczekiwaniami, że pogoda dostosuje się do ich widzimisię?