Podziel się wrażeniami!
Witam. Kolega mi dzisiaj powiedział, że będzie ubezpieczał swój aparat.
Czy istnieje wogule taka możliwość ??
a nie lepiej po prostu zapytać kolegę gdzie ubezpiecza, na jakich warunkach itd. ?
ja już ten temat kilkukrotnie przerabiałem i nadal nie mam ubezpieczonego sprzętu, bo jedyne co mi proponowano to ubezpieczenie wraz z mieszkaniem/biurem i tylko w tym miejscu działa to ubezpieczenie http://img399.imageshack.us/img399/6227/doh4773549sc5.gif
kris napisał(a):
zapytać kolegę gdzie ubezpiecza, na jakich warunkach
Powiedział że w PZU i nic więcej. Właśnie nie wiem czy kręci, czy faktycznie tak jest.
kris napisał(a):
ja już ten temat kilkukrotnie przerabiałem i nadal nie mam ubezpieczonego sprzętu, bo jedyne co mi proponowano to ubezpieczenie wraz z mieszkaniem/biurem i tylko w tym miejscu działa to ubezpieczenie
Witam,
nie wiem co oferuje PZU ale WARTA ma w swoim pakiecie ubezpieczenie sprzętu( nie tylko foto) w kilku wariantach:
1. Maszyny i Urządzenie - obejmuje mienie na terenie nieruchomości (np. biuro,dom)
2. Ubezpieczenie mienia w każdym miejscu na obszarze RP
3. OC związane z prowadzeniem działalności gospodarczej i posiadaniem mienia wykorzystywanego w tej działalności.
1 dotyczy firm i osób prywatnych natomiast 2 i 3 dotyczy działalności gospodarczej.
Posiadam osobiści takie ubezpieczenie i kwoty nie są wygórowane wiec na pewno warto...lich nie śpi.
Pozdrawiam Zbyszek
nie znam aktualnych warunków wzorców umów ale z 2 lata temu jak się ubezpieczylo od kradziezy mieszkanie, to w wersja delux obejmowala wszystkie ruchomosci z mieszkania utracone w wyniku rozboju poza nieruchomoscia, warunkiem bylo zgloszenie rozboju na pały. cena 100 zł zwracano 10 000 zl, 200 zł - 20 000 zł etc
Szum napisał(a):
nie znam aktualnych warunków wzorców umów ale z 2 lata temu jak się ubezpieczylo od kradziezy mieszkanie, to w wersja delux obejmowala wszystkie ruchomosci z mieszkania utracone w wyniku rozboju poza nieruchomoscia, warunkiem bylo zgloszenie rozboju na pały. cena 100 zł zwracano 10 000 zl, 200 zł - 20 000 zł etc
Ja ostatnio jak kupowałam aparat na raty dostałam możliwość dokupienia ubezpieczenia w Hestii.
Ubezpieczenie obejmuje zniszczenie, awarię aparatu, a nie obejmuje np kradzieży. W każdym razie jest niezłe bo jak np podczas wakacji body wpadłoby mi do wody to gwarancja tego na pewno nie uzna, a dzięki ubezpieczeniu dostałabym nową sztukę w sklepie bez gadania
Ciekawe czy w rzeczywistości będzie to takie proste i piękne, że idziesz i dostajesz nową puszkę.
gegra71 napisał(a):
Ciekawe czy w rzeczywistości będzie to takie proste i piękne, że idziesz i dostajesz nową puszkę.