anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Warszawa, Wystawa Kur Ozdobnych 28-29.01.2012

profile.country.pl_PL.title
jacej92
Użytkownik

Warszawa, Wystawa Kur Ozdobnych 28-29.01.2012

"Popularyzacja ras kur ozdobnych, to główne zadanie wystawy, która odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Na wystawie prezentowane będą kury z całego świata m.in. z Chin, Japonii, Indonezji, Anglii, Niemiec, Holandii, Indii i wielu jeszcze innych. Będzie tu można podziwiać najmniejsze kury świata jakimi są m.in. Szabo czy Sebritki – o ślicznym rysunku upierzenia, Bantamki oraz kury Jedwabiste o miękkiej, futrzastej strukturze upierzenia. Dla kontrastu niezwykle ciekawe największe kury świata – olbrzymy, do których należą Brahmy o masie ciała 7 – 10kg. Poza wspomnianymi ptakami hodowcy przedstawią piękną kolekcję wyśmienicie umięśnionych bojowców o posępnym spojrzeniu i „gołębim sercu”.

Wystawę uświetni pokaz egzotycznych owadów, pajęczaków i gadów sekcji zoologicznej Koła Naukowego WNoZ oraz prace malarskie – „Piękno natury”- Pawła Ber i Marco Jaxa – malarzy, którzy starają się przedstawić naturę w innej formie. Ich twórczość – to barwna i kolorystycznie ożywiona przygoda z pięknem natury.

Na wystawie wśród wystawców znajdą się również artyści, wrażliwi na piękno natury, ze swoimi pupilami m.in. Karolina Wajda i Leon Tarasewicz. Ptaki będą podlegały ocenie zagranicznych sędziów oraz typowane będą championy wśród rasy."

Cena biletu – 10 PLN, dzieci do lat 13 - wstęp wolny

Godziny otwarcia wystawy:

28 styczeń (sobota) godz. 10.00-18.00

29 styczeń (niedziela) godz. 10.00-16.00

I jeszcze odnośnik do strony:
http://www.sggw.pl/2012/01/19/vi-wystaw ... 01-2012-r/

Myślę że fotograficznie będzie to bardzo fajna impreza.
Ja będę tam w sobotę od 13.
Mam nadzieję - do zobaczenia ;)

0 ODPOWIEDZI 0