Podziel się wrażeniami!
Witam. Z góry przepraszam, jeśli założyłem temat w złym miejscu. Otóż ostatnio gdzieś to czytałem, że do aparatu który nie ma wejścia pod lampę błyskową można podłączyć zewnętrzną lampę błyskową , za pomocą takiego cuda. Bodajże " Fotocela " się nazywa.
LINK ,
, oraz
http://allegro.pl/szyna-do-lampy-blysko ... 48267.html" target="_blank
czy za pomocą takiego czegoś, może czegoś innego da się podłączyć zewnętrzną lampę do Sony Cyber-Shot DSC-H3 ??
Z góry dziękuje za odpowiedź
nie wiem co da taki zabieg bo wydaje mi się, że lampa zew wyzwalana wbudowaną będzie błyskać z opóźnieniem (no chyba, że w danym aparacie jest funkcja wl jak w alfach) co do tego drugiego linka chciałem to coś kupić z myślą o zbudowaniu wysięgnika do lampy przy robieniu zdjęć makro (nie w tym sklepie ale wyglądało identycznie) i jest to mocowanie do lampy ale do kamer i gwint jest taki, że przy alfie trzeba stosować podkładki dystansujące żeby można to było przykręcić do korpusu.
wojttexx napisał(a):
Witam. Z góry przepraszam, jeśli założyłem temat w złym miejscu. Otóż ostatnio gdzieś to czytałem, że do aparatu który nie ma wejścia pod lampę błyskową można podłączyć zewnętrzną lampę błyskową , za pomocą takiego cuda. Bodajże " Fotocela " się nazywa.
czy za pomocą takiego czegoś, może czegoś innego da się podłączyć zewnętrzną lampę do Sony Cyber-Shot DSC-H3 ??
Z góry dziękuje za odpowiedź
piotruso napisał(a):
:smileyredface: Dlaczego ja nie umiem pisać krótko, kto to będzie czytał?
" piotruso " dzięki za wytłumacznie
P.S: Ja przeczytałem całe .
A orientujesz się może ile mniej więcej może kosztować taka fotocela ?? Bo mam w domu lampę do Olympusa
wojttexx napisał(a):
orientujesz się może ile mniej więcej może kosztować taka fotocela ??
SZFENDAK napisał(a):