Podziel się wrażeniami!
Witam, niedawno kupiłem lampę błyskową HLVF 58 AM podczas normalnego użytkowania wykruszył się kawałeczek plastiku w klapce domykającej baterie, ja osobiście uważam, że to błąd konstrukcyjny, że dano cieniutki plastik tam gdzie są duże naprężenia ale to tylko moje zdanie. Oddałem lampę do serwisu w Lublinie 23 marca 2009, nie będę tu wszystkiego opisywał ale do dnia dzisiejszego tj. 25 maja 2009 jeszcze serwis lampy nie naprawił, a mijają już dwa miesiące i dodam, że serwis pomimo ważnej gwarancji wycenił 2 cm kawałek plastiku na 200 zł.
O jakości produktu świadczą opinie klientów zadowolonych jak i tych którzy mieli złe doświadczenia z danym produktem.
Dodam, że o marce firmy nie świadczą reklamacje, bo te się rzeczą normalną nawet przy najlepszym sprzęcie ale jak dana firma podchodzi do sprawy reklamacji i w finale ją załatwia. Tu na moim przykładzie już teraz mogę powiedzieć, że Sony zawaliło na każdym froncie, nie mówiąc już o tym, że zabrakło zykłego przepraszam za tak długi termin naprawy.
Temat do zamknięcia.
Chcialbym tylko zauwazyc jedna rzecz. Sam jestem z Lublina i w Lublinie nie ma zadnego centrum serwisowego, jak to nazwales. Pewnie chodzi Ci o seny center. Kiedy przed wyjazdem do anglii pytalem sie tam, czy gwarancja bedzie uznana, jesli kupie produkt w anglii, uzyskalem odpowiedz przeczaca i panowie powiedzieli, ze za kazda naprawde bede musial placic. Oczywisice jest to bzdura, poniewaz sony daje gwarancje europejska, bo takie jest prawo na terenie UE, juz wysylalem sprzet do CSI w Warszawie, kurierem, na ich koszt, a towar wracal do mnie maksymalnie po 6 dniach. Nie wiem jak to sie tyczy innych napraw i wysylania, ale wg mnei to niestety wina lezy po stronie sony center. Panowie w sony center to moze i wiedza jak sprzedac telewizor, ale o warunkach gwarancji czy sprzecie foto to cholera z nimi nie pogadasz i nie radze, z calym szacunkiem dla tych panow. Bezposredni kontakt z CSI i tylko z CSI.
Sytuacja, jaką opisał felin, nie powinna się zdarzyć. Tak długi czas oczekiwania na rzetelną informację jest niedopuszczalny niezależnie od miejsca złożenia reklamacji. Dziękuje za zgłoszenie.
W tym konkretnym przypadku prawdopodobnie zawiodła komunikacja pomiędzy stacjami serwisowymi. Dodatkowe informacje, jakie otrzymałem na PW od felina pozwolą dokładnie ustalić przyczynę zaistniałej sytuacji. Dane zostały przekazane do odpowiedniego działu Sony Poland.
felin napisał(a):
http://www.ducat.com.pl/" target="_blank
Link z adresem powyżej. I błagam nie odpisuj ...
luvr napisał(a):
a moze faktycznie zadzwon do tego serwisu w warszawie ile to moze trwac ?
felin napisał(a):
...Temat do zamknięcia.