Podziel się wrażeniami!
Witam.Chcialem sie dowiedziec co myslicie o tym szkielku.Pasuje do A200?Mam zamiar cos jasnego sobie kupic ale jeszcze nie bardzo jestem obeznany w szkielkach.Pozdrawiam.
powiedz za ile trafiłeś
drogo bo aż 580zł ale obserwowałem oferty zanim jeszcze kupiłem lustro i od 3 ostatnich miesięcy to aukcje kończyły się na poziomie 620zł - 650zł. Po za tym ja już miałem ogromne ciśnienie na to szkło i w sumie w licytacji żona mnie wyręczyła... zalicytowała beze mnie:)
Ceny teraz z kosmosu mamy - pamiętam jak kupiłem ten słoik za 400 złotych...
czytałem na różnych forach gdzie jest informacja ile zapłaciliście za swój obiektyw. Nie widziałem tam cen po 500-600zł. Ale było to w 2006-2007 roku... Obecnie gdybym go dziś wystawił na aukcje zarobił bym na nim jeszcze ze 30zł
problemem ponoć jest to że jest coraz mniej wolnych 50/1.7 na rynku i coraz trudniej będzie o taki. Im trudniej tym drożej:)
to z prostej kalkulacji - jest coraz więcej użytkowników systemu Alpha polujących na te szkła, a liczba obiektywów na rynku jest stała, bo w końcu ich nie produkują więc... moim zdaniem im wcześniej się dorwie takie szkła jak 50/1.7 czy finte tym lepiej i taniej
jaby ktoś miał namiar na to szkło to chętnie bym zakupił widziałem na allegro ale z jakimś odbarwieniem na szoczewkach...
najlepiej gdyby to było w łodzi
Tutaj: http://www.interfoto.com.pl mają na stanie te szkiełko. Można napisać to przyślą fotki. Rzetelny komis.
no pisałem do nich i napisali ze nie maja na stanie
Ludziku - jest coś takiego jak Allegro - tam stale są w ofercie tego typu słoje. Inna rzecz, ze dobrze jest się zarejestrować na forum KKM - www.alfaklub.pl i tam zapytać o te obiektywy...
zadałem pytanie tu ........
EDIT Lajam
Pytanie miało znamiona ogłoszenia handlowego, a takiego działu na naszym forum nie ma.
Pozdrawiam,