anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zdalne odpalanie-kilka lamp

pizio-----
Początkujący

Zdalne odpalanie-kilka lamp

Witam! Na początku chcę podkreślić że lampy będą do zastosowań czysto amatorskich.
Chciałbym zakupić 1-2 lampy takie, by móc je wyzwalać bezprzewodowo.
Jak wiemy lampy sytemowe są bardzo drogie (przynajmiej jak dla amatora-studenta) i myślę nad innym rozwiązaniem.
Chciałbym kupić taką przejściówkę: https://ssl.allegro.pl/item612068868_go ... _pc_m.html
I do tego nadajnik radiowy z odbiornikami: https://ssl.allegro.pl/item614378243_ra ... rniki.html
Wtedy praktycznie każdą lampe można wyzwolić bezprzewodowo i przy kupnie kilku cena na pewno byłaby niższa niż kupując lampy systemowe do sony.
Wiem, że to będzie działać tylko w manualu i liczę się z tym.
Co myślicie o tym rozwiązaniu?

14 ODPOW. 14
witmann
Początkujący

Averne - masz może pdfa z uwagami do poradnika Strobist z tamtej strony? Coś im się sypło w systemie i nie przesyła maili a chciałbym się dowiedzieć, gdzie kupić ball bungee's ;)

wratislavian
Początkujący

averne napisał(a):

W związku z tym, leci już do mnie prosto z Chin lampa YN-460 z pełnym manualem za całe 150 zeta!

gdzie kupiłeś tą lampę? eBay?

averne
Początkujący

wratislavian napisał(a):

averne napisał(a):

W związku z tym, leci już do mnie prosto z Chin lampa YN-460 z pełnym manualem za całe 150 zeta!

gdzie kupiłeś tą lampę? eBay?

Dokładnie tam :) A teraz dolar idzie w dół i będzie jeszcze taniej :)

profile.country.en_GB.title
mbmark
Nowicjusz

YN-460 mam kilka sztuk za te cene warto a nie ma cos sie przejmowac jak gdzies w plenerze w padnie w bloto albo spadnie ze skaly. Ostatnio z kilkunastu metrow ze skalek polecial mi poprzednik YN-460 czyli jeden z Centonow, drugi Centon spadl z 2 metrow na kamienie na parkingu w Snowdonii w czasie nocnych zdjec... Niestety od dawna nie ma ich juz na eBay w sprzedazy a szkoda bo mialy jeszcze wiecej mozliwosci niz YN-460

W kazdym razie YN-460 radza sobie bez problemu :)

averne
Początkujący

mbmark napisał(a):

YN-460 mam kilka sztuk za te cene warto a nie ma cos sie przejmowac jak gdzies w plenerze w padnie w bloto albo spadnie ze skaly. Ostatnio z kilkunastu metrow ze skalek polecial mi poprzednik YN-460 czyli jeden z Centonow, drugi Centon spadl z 2 metrow na kamienie na parkingu w Snowdonii w czasie nocnych zdjec... Niestety od dawna nie ma ich juz na eBay w sprzedazy a szkoda bo mialy jeszcze wiecej mozliwosci niz YN-460

W kazdym razie YN-460 radza sobie bez problemu :)

Bardzo cenna informacja :) Moja pierwsza YN-460 niestety idzie już miesiąc i zapchałem dziurę potrzeb Sunpakiem PZ40X w podobnej cenie z allegro. Niestety podziałka do 1/16, włączanie z wciśniętym zoomem żeby nie zasypiała i przestawianie na manual po każdym włączeniu. Ale cena rekompensuje...

Jeżeli i ja będę zadowolony z 460tki, pewnie jeszcze dokupię ze 2 szt. :)