Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam pytanie jak zrobić zdjęcie np. jednej osoby aby była jednocześnie w kilku miejscach (np. w parku na ławce, pod drzewem, na alejce, na trawie itp.) Czyli Ona/On zklonowani.
Z góry dziękuję.
mam pytanie: jak już zrobiłem zdjecia to jak je potem połaczyc juz w komputerze w jedno ?
Kajetan napisał(a):
mam pytanie: jak już zrobiłem zdjecia to jak je potem połaczyc juz w komputerze w jedno ?
A ja mam problem ze zrobieniem tego efektu dlatego, że jak zrobie pierwszą fote to druga ma inne barwy, jasność i kontrast
a robisz w trybie auto ?
najlepiej będzie ustawić manualnie wszystko
wszystko dziergałem na manualu nawet c/b nie wyszło
ale no cóż będę próbował. A używam gimpa nie wiem czy to jakaś przeszkoda?
a może była różnica w oświetleniu między jednym kadrem, a drugim ?
Możliwe! Teraz niestety nie mam już czasu ale będę próbował wieczorem :smileytwisted:
a do tego bateria w aparacie mi się rozładowała
Witam
głownie chodzi o to aby aparat był cały czas w tym samym miejscu, ten sam kadr, te same ustawienia tylko Ty zmieniaj miejsce w którym stoisz i musi się udać nie ma możliwości aby nie wyszło. Po nałożeniu kilku zdjęć na siebie wymazuj tylko te miejsca w których jesteś (pisałem o tym niżej) a nie całe zdjęcie, chyba że występują cienie to już gorzej ale też da się zrobić. A że używasz Gimpa to żadna przeszkoda. Popróbuj a napewno musi się udać.
Pozdrawiam
Cześć wozik ,zajrzyj tu ,ostatnio robiłem to o co pytasz,mi wystarczył statyw i samowyzwalacz albo ktoś kto strzela a ty robisz przeróżne figury całkiem świetna zabawa.
viewtopic.php?f=32&t=2026&st=0&sk=t&sd=a&start=80
dwa ujęcia są fajne , ale jeszcze lepszy moim zadniem jest efekt jak sklonuje sie więcej osób