Podziel się wrażeniami!
Witam
Przedstawiam wam mały test mojej kamerki...
http://www.youtube.com/watch?v=Et4yAV1rf5w
Edytowano 06.02.2012
Poprawiłem link YouTube.
Zimny.
Po obejrzeniu powyższego filmu zagłębiłem się też w Twoje pozostałe produkcje i jestem pod dużym wrażeniem. Przede wszystkim co za stabilność! Oglądając ujęcia w miejscu z ciągłym zoomem, jak i te w ruchu aż nie chce się wierzyć, że kręcisz je z ręki, w dodatku tak małą kamerą. Naprawdę gratuluję!
Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić w tym filmie, to dobór ujęć. To z koroną drzewa oraz z młodym dębem na tle lasu są interesujące ze względu na perspektywę, ale na przykład to z kartonem po kamerze czy filmowaniem pod nogi sprawiają wrażenie przypadkowych. Rozumiem jednak, że jest to po prostu próbka możliwości HDR-XR550VE.
Na zakończenie mam dwa pytania: jakim sposobem zmontowałeś film oraz czy korzystałeś z ręcznego balansu bieli w ujęciach na dworze?
Pozdrawiam.
Witam oneGabryś
Co do pytań;
- Montuje wszystko w starym poczciwym VEGASIE PRO 10.Fajny program który daje użytkownikowi wiele możliwości.Pewnie sam wiesz...
Co do drugiego pytania;
-Przy kamerowaniu 550-tką w niektórych sytuacjach aż się prosi oto ażeby zastosowac' manuala... Czasami bardzo dobrze działający w niej automat nie ''ustawi'' naszej kamerki tak jak my byśmy do końca chcieli.... ''Tak więc jak nie kombinujesz tak nie masz ...."
Co do scen następnym razem będzie znaczna poprawa.....
Pozdro