anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3d na serii EX

Woytas_PL
Początkujący

3d na serii EX

Czy macie Państwo jakieś doświadczenia w tej materii , ja testowałem na demie z wielorybem
55NX810 i 55EX720 i mnie lekko załamało ... zacząłem czytać testy w tej materii , na polskich forach niewiele , test na niebieskim forum też delikatnie co do ewentualnych przesłuchów

ale trafiłem na wątek na avsforum i tam zagraniczni użytkownicy w ilości kilkudziesięciu wprost pisza , że o ile obraz 2D jest bardzo dobry to do 3D ten TV zwyczajnie się nie nadaje z uwagi na ogromne przesłuchy , nawet jeden z użytkowników wkleja odpowiedź z SONY , że znają problem ....

Czy kolejne aktualizacje oprogramowania zmieniły coś w tym zakresie czy jednak udawane 200hz zabija sprawę 3D w tym modelu i m.in z tego powodu przynajmniej ja widzę bardzo dużą różnice w stosunku do 810NX niestety na minus

12 ODPOW. 12
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

To może się zatrudnisz i pokarzesz jak to się robi?
Krytykować przez net jest naprawdę łatwo.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

mobor napisał(a):

Czy obsluga w SC jest kompetentna - szczerze watpię !

Mobor - zależy w jakich kategoriach oceniasz. Nikt nie jest ekspertem we wszystkich dziedzinach. W sklepach Sony Center jest mnóstwo produktów - nie ma osoby która wszystko znała by od "podszewki". To jest nie możliwe. Podobnie jak Ty, znasz się bardzo dobrze na kamerach, obróbce, ale na pewno jeśli miałbyś porozmawiać z ekspertem o zaawansowanych rzeczach dotyczących laptopów, car audio, Walkman - też miałbyś braki i ktoś mógłby tak o Tobie powiedzieć. Fakt, nie pracujesz w tego typu sklepie - nie musisz posiadać tego typu wiedzy. Ale na pewno zgodzisz się, że ludzie pracujący tam mają dużą wiedzę na temat produktów które sprzedają, znają ich obsługę, potrafią odpowiednio skonfigurować sprzęt i pomóc w jego obsłudze. Idąc do sklepu typu Media... czy normalnego sklepu mającego w swojej ofercie więcej niż jedną firmę - mało kto potrafi np. znaleźć opcje obrazu, czy sieci w telewizorze - nie mówiąc już o poważniejszych rzeczach mających wpływ na poznanie i dobranie odpowiedniego produktu...
Jeszcze raz przypomnę, że nie da się znać na wszystkim. Podobnie możesz stwierdzić, że obsługa w BEIKS jest niekompetentna - bo nie posiada tak bogatej wiedzy o fotografii, w takim stopniu jak znają się na kamerach. A dla mnie są oni bardzo kompetentni.

sadam napisał(a):

To może się zatrudnisz i pokarzesz jak to się robi?
Krytykować przez net jest naprawdę łatwo.

Temat nie dotyczy wycieczek osobistych, których nie warto robić na forum - KULTURA! Więc proponuję pominąć ten temat. Swoje zdanie wyraziłem, ale bez wycieczek osobistych...

profile.country.PL.title
daro666
Nowicjusz

Niestety tutaj kolega mobor ma rację.