anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

46EX500 - pionowe i poziome pasy

zywul-----
Początkujący

46EX500 - pionowe i poziome pasy

Witam!
Mam telewizor około pół roku i od pewnego czasu na ekranie są poziome i pionowe pasy, pionowe głównie jaśniejsze od reszty ekranu, a poziome ciemniejsze. Szczególnie jest to widoczne podczas ruchu obrazu. Na przykład podczas oglądania meczy jest to strasznie irytujące, bo ciągle przemieszcza się kamera, a mój wzrok się kieruje na jeden z najbardziej widocznych pasów. Zamierzam oddać go na gwarancję. Wydaje mi się, że jest to wina matrycy i mam nadzieję, że ta usterka zostanie usunięta. Jako, że jeszcze ani razu nie korzystałem z serwisu Sony, jak to zrobić? Złożyć zawiadomienie na stronie internetowej i potem ktoś z serwisu odbierze ode mnie telewizor bez ponoszenia przeze mnie kosztow transportu? Jak długo może trwać pobyt na gwarancji i czy jest możliwość otrzymania telewizora zastępczego? Przepraszam za taką ilość pytań, ale jestem troszkę tą sytuacją zestresowany.

2 ODPOW. 2
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Naprawę możesz zarejestrować TUTAJ , serwisant omówi się na wizytę u Ciebie w domu i jeżeli będzie w stanie usunąć usterkę to ją naprawi, jak nie to zabierze do serwisu. Co do czasu - nie korzystałem, więc nie wiem - częściej mam styczność z serwisowaniem kamer, DSC, Alf - i serwis działa wyrabia się na ogół w 4-5 dniach roboczych.

MARIUSZEK32
Początkujący

Możesz skontaktować się również telefonicznie z działem obsługi klienta pod numerami telefonu: 801 500 500 lub 022 33 88 700.