Podziel się wrażeniami!
Witam, ciekawi mnie czy korzystacie z biblioteki multimedialnej (twardy dysk w obudowie) jeśli tak to jakiej firmy i z jak dużym dyskiem. Ja korzystam (staram się korzystać - firmy Woxter, 2 TB) ale dzieją się dziwne rzeczy. Tv (KDL-52HX 900) sam się wyłącza aby po chwili znów zastartować bez mojego udziału (pisałem o tym wcześniej myślałem ze coś jest nie tak z TV ) a jeszcze dodatkowo eliminuje sterowanie DVD/BR przez TV wygląda na to jakby był konflikt urządzeń , nie ma to znaczenia czy podłączony jest przez HDMI do TV czy tez do DVD/BR a jak się wyłączy kabelek dysku wszystko wraca do normy. Jeśli macie jakieś doświadczenia z tym temacie to proszę o pomoc
Kompletnie nie znam produktów tej marki. Jednak często odpowiedzialną funkcją za takie rzeczy, jest włączona funkcja "Sterowanie przez HDMI" w podłączonych urządzeniach. Jeśli nie są one kompatybilne z telewizorem, potrafią namieszać zamiast pomagać... Spróbuj wyłączyć tę funkcję (o ile jest taka możliwość) i wtedy powinno być lepiej.
Jest lepszy, ale droższy patent na "bibliotekę multimedialną". Świetnym pomysłem jest złożenie małego komputera, który na stałe będzie podłączony przewodem HDMI do komputera. Do tego bezprzewodowa myszka i klawiatura, połączenie sieciowe z innymi urządzeniami i masz praktycznie nieograniczony dostęp do multimediów w domu.
Dużo tańszym sposobem, ale mniej wygodnym i mniej funkcjonalnym jest DLNA. Zaletą tego rozwiązania jest z kolei łatwość obsługi, mniejsze zużycie prądu, mniej podłączonych urządzeń. Do tego można wykorzystać dysk sieciowy z zainstalowanym kompatybilnym z BRAVIA serwerem.
Pomogło !!! dziękuj e ...ale niestety po wyłączeniu nie mam sterowania przez kabelek HDMI kinem domowym, chyba to już tak musi być
Proszę bardzo Posiadasz inne urządzenia Sony z BRAVIA Sync (sterowanie przez HDMI w Sony)?