anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Brawia V 4500 26"

profile.country.pl_PL.title
bogdan1948
Poszukiwacz

Brawia V 4500 26"

Mam Brawie V4500 26" chyba juz od dwuch lat.Teraz po zalaczeniu TV Naziemnej cyfrowej odbieram mux-2 i mux-3 z Suchej Gory na kanale 42 i 61.Od kilkunastu dni zalaczyli tez mux-a z Baranowki na kanale 35.ZBaranowki mam przekaznik na wprost okna w linii prostej okolo 200m.I taki mam problem na kanale 35 odbiera mi super duzo lepiej jak na kanale 42 .To sa kanaly TVP 1,2 Info ,Kultura i Historia.Jesli przeskanuje tv te kanaly zapisuja sie na 35 ,ale jesli wylacze TV i zalacze to te kanaly sa na kanale 42.Prubowalem tez zaprogramowac i recznie i AU efekt taki sam.Dlaczego nie zapamietuje tych kanalow na 35 tylko samoczynnie przeskakuje na 42.

3 ODPOW. 3
arik92
Użytkownik

Wejdź w HOME, następnie przejdź do Ustawienia>Ustawienia cyfrowe>Ustawienia techniczne, wyłącz opcję "Automat. info. dot. usług" i zobacz czy pomogło.

bogdan1948
Poszukiwacz

Witam- dzieki za wiadomosc .Troche pozniej wyczytalem na forum ze trzeba wylaczycta ta funkcje .Zrobilem to zaraz wczorej i jak sprawdzilem dzis rano to jest OK ,nie zmienilo mi kanalow. Dzieki za wiadomosc Pozdrawiam.

bogdan1948
Poszukiwacz

bogdan1948 napisał(a):

Witam- dzieki za wiadomosc .Troche pozniej wyczytalem na forum ze trzeba wylaczycta ta funkcje .Zrobilem to zaraz wczorej i jak sprawdzilem dzis rano to jest OK ,nie zmienilo mi kanalow. Dzieki za wiadomosc Pozdrawiam.

Witam -chwile mnie tu nie bylo ale znow zaczal sie problem.Dlaczego mi sie tak dzieje tylko na kanale 61 na mux-2 z S.Gory.Mam Antene Atrax-300 zamontowana na balkonie .Do jakies dwa tygodnie temu bylo dosc dobrze teraz nie moge odbierac muxa-2 na kanale 61.Wiem ze slabszy sygnal niz na k.42 ale odbieralem zroznymi skutkami,raz dobrze raz gorzej a teraz nawet nie moge zlapac sygnalu,choc programy mi wczyta a jest napis NIEDOSTROJONY.Mam tez dekoder Golden I.870 tylko mpg-2 i co odziwo on mi wczytuje wszystkie kanaly tylko sa zakodowane ale moge sprawdzic moc sygnalu i okazuje sie ze sygnal na 61 mam lepszy 70/63 a na kanale 42 sygnal 68/60 (to drugie jakosc)W zasadzie jest lepszy sygnal na k42 ale antena jest troche przestawiona na kanal 61.Czy ma moze wplyw zalaczenie Kielc, Tarnowa i innych,bo to gdzies od tego czasu sa takie problemy.Nie mam modulu dostepu mpg-4 do dekodera aby sprawdzic czy na dekoderze by odbieralo k.61 skoro jest taki sygnal jak wskazuje.Czy to ten tv Bravia ma slaba glowice czy co.Prosze o podpowiedz. Bogdan