Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam taki problem tv jak w temacie i brak możliwości odtwarzania plików wideo przez USB Pliki jakie próbuję odtworzyc to mp4 (1920*1080 23kl/s 13831kb/s) następny to avi (1920/1080 i podobny transfer) dalej, VIDE_TS i jeszcze AVI ( rozdzielczość 624/352 transfer danych 1080kb/s). O Mkv i m2ts to w ogóle można zapomnieć Żaden z tych plików nie chce ruszyć komunikat jaki dostaję to nieobsługiwana rozdzielczość albo niewłaściwy format plików. Zeby było ciekawe to jeden z plików mp4 zaczyna odtwarzać tylko ścieżkę dzwiękową która po kilkunastu sekundach zaczyna się przycinać. Pendrive to 8g patriot sformatowany w FAT32
Po DLNA (na kablu) niektóre z w/wym. plików idą ale tną sie już po niecałej minucie.Nie da się tego oglądać.A o 3D to raczej można zapomnieć . Ściągnąłem kilka trailerów filmów i niestety jestem zawiedziony brakiem możliwości ich odtworzenia. Jestem trochę w...ny tv za prawie 6000 i taka z nim jazda. Miałem nadzieję pozbyć się uciążliwego przenoszenia na płyty kolekcji czyli odtwarzania po sieci czego się da, a tu taka lipa!!!
Niektóre pozycje w avi puszczane przez PS3 media serwer idą i da się oglądać ale materiał HD to jest MASAKRA. Tnie się jak cholera albo wcale nie idzie.....
Telewizor zaktualizowany do najnowszego firmware. Ma ktoś jakąś receptę na ten problem....?
Andmat napisał(a):
Dzięki serdeczne za poświęcony czas i dużo użytecznych informacji.
Andmat napisał(a):
Teraz sprawdziłem i poszło jeszcze klika plików. Warunek jaki musiałem spełnić to pozwolić PS3MS zapełnić praktycznie do końca bufor. Wtedy film szedł płynnie...
Andmat napisał(a):
Ale i tak idę sprawdzić BR780
3D w domu coraz bardziej mi się zaczyna podobać
Veni , vidi, vici czy tak jakoś . Byłem w Sony Center w łódzkiej manufakturze i oglądałem BD780 co prawda nie podłączony ale po rozmowie ze sprzedawcą i testem z pendrivem, BD z seri 380 doszedłem do wniosku,że kupię jednak tego BD780 Cena nie odbiega od cen w innych sklepach a jako bonus dodają 1 film 3D tak że jest okazja. Pewnie po urlopie pojadę i kupię.
Odtwarzacz jest fajny, na pewno z niego będziesz zadowolony. Ceny w sklepach Sony Center już dawno przestały być "wyższe od konkurencji". Teraz można uchodzić naprawdę fajne okazje, plus bonusy - jak film. Jaki film 3D dodają?
Jakaś bajka, cos o Alasce, Dzień w którym stanęła ziemia i Alicja w krainie czarów. Chyba 1 z tych 4. Jutro jadę na zakupy..
Dwóch pierwszych nie kojarzę, trzeci zapowiada się OK - nie oglądałem, Alicja... jest na wyłączność Sony - fajny film, warto obejrzeć, ale efekty nie zachwycają. Przynajmniej w Cinema City w Warszawie i w trzecim rzędzie...
Andmat napisał(a):
Jutro jadę na zakupy..
Urlop zaczynam w piątek i kończę w niedzielę (niestety!)
i miałem dopiero w poniedziałek kupić ale się "podjarałem jak chińczyk w dzien wypłaty" i chyba nie wytrzymam do poniedziałku
Decyzję przyspieszyła moja prezentacja 3D w gronie znajomych... PS3 MS się zbiesił i pokazałem tylko 1 kawałek trailera :smileyredface: a potem było już tylko gorzej....Wiesz,to czekanie i komentarze "no długo jeszcze....." i doszedłem do wniosku " w d...ie kupie BR i nie będzie problemu!!
Haha, też wszystko chcę od razu, a jak się na coś napalę to zrobię dużo aby mieć to jak najszybciej
W sumie dobrze ,ze kupiłem ten odtwarzacz.. To czego nie czyta bluray czyta tv i odwrotnie..
Wczoraj nie mogłem dojśc do ładu. PS3 MediaSerwer zrywał co kilka minut połączenie..Film avi. oglądałem na kilkanaście razy. Nie pomogła deinstalacja i ponowna instalacja PS3. Jednak najpewniejszy jest dysk....