Podziel się wrażeniami!
Wczesniej mialem problem z TVN na moim TV ,niestety nikt mi nic nie pomogl,od dzisiaj nie mam juz wogole zadnego kanalu na bravia internet.Siec wszystkie opcje na OK wyszukiwanie i instalacja pakietow Ok ,jak tylko przejde do odboru jakiegos pakietu to ladowanie nie zna granic czasu,kreci sie te kółeczko i kreci ,nie wystepuja zadne bledy,kompletnie nic .Zeby wyjsc z tej martwej sytuacji trzeba wylczaczyc odbiornik bo ,zadne klawisze nie dzialaja.Pomocy do XXX gdzie sa technicy .
Edytowano 08.11.2011
Usunąłem niecenzuralne słowo.
Zimny.
Witaj,
nie jest to normalne działanie telewizora. Możliwe są błędy serwera, blokowanie połączenia przez dostawcę, czy firewall, jak również błędnie zainstalowane oprogramowanie telewizora, bądź uszkodzenie elektroniki. Takiej sytuacji nie da się zdiagnozować przez forum. Najlepszym rozwiązaniem jest wezwać serwis - właśnie tam są technicy o których pytałeś. Serwis w większości przypadków przyjeżdża do domu, na umówiony termin. Naprawę możesz zarejestrować na stronie:
http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-40EX500
Pozdrawiam,
Zimny.
Tylko przed wezwaniem techników dobrze było by mieć pewność co do sprawności swojego połączenia internetowego. Kiedyś mój ISP miał wpadkę i sieć gubiła bardzo dużo pakietów co skutkowało objawami takimi jak opisane nawet przy odtwarzaniu youtube z komputera.
Pozdrawiam
cogito
Ech .. wyłączyłem go 2 razy z sieci ,powodujac taki szok danych ,ze na poczatku nie chcial sie odpalic ,ale jak za 3 razem zaskoczyl,to juz wszystko smiga.Chcialbym jednak dostac jakis link kontaktowy do dzialu TVN ,bo na mojej bravi nic z ich pakietu nie moge odtworzyc,pisalem juz na roznych tvn-owskich stronach ale 0 odzewu z ich strony.Prosze o pomoc w skontaktowaniu sie ludzmi odpowiedzialnymi za udostępnianie uslugi TVN na bravia internet.
Tylko pytanie, czy za to jest odpowiedzialne Sony, czy TVN... Myśląc o Sony, zastanawiam się nad jakimś błędem w instalacji usługi - ale nie wykluczam innych konfliktów (aby to stwierdzić, trzeba być na miejscu). Spróbuj jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne telewizora i odświeżyć zawartość internetową. Robisz to wchodząc w ustawienia i sieć. Jeśli nie aktualizowałeś oprogramowania, również proponuję to zrobić. Chociaż masz telewizor podłączony do Internetu, pewnie też masz włączone automatyczne aktualizacje.. Nowa wersja softu znajduje się pod poniższym linkiem:
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&f=FW_Bravia4107EUL&ch=7&m=KDL-40EX500
Jest to wersja PKG4.107EUL-0108 z 27.09.2011, gdzie poprawiono m.in. działanie i stabilność telewizji internetowej.
Jeśli jednak nic nie pomogło, sądzę że najlepszą opcją jest zgłosić sytuację do serwisu Sony. Przy rejestracji naprawy, masz możliwość opisania problematyki usterki. Po opisaniu i wysłaniu zgłoszenia kontaktuje się z Tobą serwis. Być może będzie konieczna ich wizyta w celu zdiagnozowania przyczyny takiego zachowania...
Mam tą aktualizacje odbiornik najwyrazniej sam ja pobral,mozliwe ze to wlasnie po niej serwis TVN przestal mi dzialac.Wczesniej nie mialem problemu z zadnym pakietem internetowym teraz wszystko dziala tylko w TVN jest "trwa wczytywanie. czekaj ....." i tak mozna w nieskonczonosc .Najdziwniesze jest to ze wszystkie programy sa widoczne i moge smialo sie poruszac pomiedzy serialami ,poprosu sie nie odpalaja.
No właśnie, dlatego podejrzewałem za jedną z możliwych przyczyn jakiś błąd przy wgrywaniu oprogramowania - chociaż to nie jest przesądzone. Ze strony użytkownika nie masz wiele możliwości. Nie ma nowszego oprogramowania - więc nie przeinstalujesz tego. Jedynie może to zrobić serwis. Przywrócenie ustawień i odświeżenie treści internetowych jeśli próbowałeś i nie pomogło -to praktycznie wszystko. Także polecam serwis...