Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mój trzy letni synek rzucił zabawką w ekran i mam pękniętą matryce jest możliwa wymiana, no i czy to jest opłacalne. czy raczej nic nie da się zrobić??
Wymiana jest możliwa ( o ile tylko serwis ma stosowną matrycę na stanie), koszt - tylko serwis Ci poda właściwą kwotę.
Czy miałeś wykupiony 5cio letni serwis extra? Właśnie w takich przypadkach okazuje się nieodzowny.
Dzwoniłem i serwis powiedział mi, że matryc już nie produkują do tego modelu... Telewizor ma nie cały rok i już części nie są dostępne. Ehh... i pomyśleć, że to sony.
Najlepiej nie produkować, żeby kupić nowy. Szkoda słów.
Przykra sprawa.
Obawiam się, że w może dotyczyć większości producentów z prostej przyczyny - są braki w dostępności matryc do nowych TV. W zeszłym roku z tego powodu były spore opuźnienia przy wprowadzaniu nowych modeli, w tym doszło tsunami i tylko pogorszyło sprawę. W ostatnim czasie coraz częściej serwis, przy naprawach gwarancyjnych i stwierdzonej usterce matrycy, wymienia TV na nowy, często bardziej zaawansowany, model.
xmarekx napisał(a):
Dzwoniłem i serwis powiedział mi, że matryc już nie produkują do tego modelu... Telewizor ma nie cały rok i już części nie są dostępne. Ehh... i pomyśleć, że to sony.
Najlepiej nie produkować, żeby kupić nowy. Szkoda słów.
W sumie spoko sprawa z tą gwarancją extra. Na pewno wykupię tą gwarancję.
Co parę miesięcy będę tłuk matrycę i będę dostawał nowy telewizor
A jak mi się zdaje gwarancja jest na 5 lat Więc trochę tych telewizorków będę mógł mieć...
xmarekx napisał(a):
Co parę miesięcy będę tłuk matrycę i będę dostawał nowy telewizor![]()
xmarekx napisał(a):
Co parę miesięcy będę tłuk matrycę i będę dostawał nowy telewizor![]()
Sadam - nie ma się co przejmować. Po pierwsze serwis extra nie jest tani, po drugie trzeba przeczytać dokładnie co jest tam napisane i wówczas pomysły o rozwalaniu sprzętu co pewien czas odpływają...
Sadam ręce opadają jak słyszę, że nie mają matryc do telewizora który kupiłem niespełna osiem miesięcy temu.
A co do serwisu extra to jedna wielka ściema, bo to piszą w przypadkach losowych to zdarza się jeden na milion. Więc nie opłaca się go wykupywać.