anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX500 peknięta matryca

profile.country.pl_PL.title
xmarekx
Nowicjusz

KDL-40EX500 peknięta matryca

Witam.
Mój trzy letni synek rzucił zabawką w ekran i mam pękniętą matryce jest możliwa wymiana, no i czy to jest opłacalne. czy raczej nic nie da się zrobić??

12 ODPOW. 12
Zimny_
Użytkownik

xmarekx napisał(a):

A co do serwisu extra to jedna wielka ściema, bo to piszą w przypadkach losowych to zdarza się jeden na milion. Więc nie opłaca się go wykupywać.

Znam przypadek, gdzie taka gwarancja przydała się. Nie znam statystyk, ale niszcząc telewizor często na pewno można wzbudzić podejrzenia. Wyobraź sobie jak mogłaby działać konkurencja. Kupiłaby parę setek telewizorów i psuła raz na parę dni. Producent by splajtował. Wszytko ma swoje granice.
W gwarancji Serwis Extra BCC–Y5 masz napisane, m.in.:
5 lat bezpieczeństwa
- Bezpłatne usuwanie usterek wynikających również z losowych nieszczęśliwych zdarzeń
- Naprawy serwisowe dokonywane przez naszych specjalistów w Autoryzowanych Centrach Serwisowych Sony
- Naprawy wykonywane w domu Klienta
- Telewizor zastępczy na czas naprawy, jeśli naprawa w domu okaże się niemożliwa*
- „Gorąca linia” telefoniczna dostępna w celu uzyskania natychmiastowej pomocy i porady – infolinia Sony 801 500 500

losowych nieszczęśliwych zdarzeń

- czyli np. stłuczenie itp.

MARIUSZEK32
Początkujący

Pewnie, że taka gwarancja ma swoje zalety. Zobacz gdyby twój synek nie rzucił zabawki na ekran to nadal byś się cieszył z telewizora, ale stało się tak a nie inaczej... I właśnie wtedy taka gwarancja ma sens. A mając małe dzieci w domu, niestety ale trzeba się liczyć z usterkami różnego rodzaju sprzętu :P takie to już uroki macierzyństwa ;)

xmarekx
Nowicjusz

No i właśnie w tym problem, że nie czytacie dokładnie, tylko to co piszą grubymi literami. Bo jak zaczniesz czytać cały regulamin a tam pisze, co to jest "zdarzenie losowe" według producentów sony. Są wymienione jakieś pierdoły co nigdy przeważnie się nie wydarzą i nie pisze nic o stłuczeniu matrycy. Więc jak pisałem wcześniej to jedna wielka ściema.
Najprościej nie produkować części bo i tak kupisz następny telewizor bo przecież na tym to polega.