Podziel się wrażeniami!
Cześć
Niedawno nabyłem telewizor Sony KDL50W829B, chciałbym was prosić o pomoc:
- możecie polecić sprawdzone ustawienia kalibracji obrazu dla tego modelu - aby uzyskać wyraziste, żywe kolory?
- jak ustawić na pilocie, aby wpisując tekst np. na youtube, korzystać z liter, które są pod numerami na pilocie - innymi słowy- aby wpisywać tak jak na komórce? Na tym modelu nie mogę tak wpisywać tekstu, natomiast na innym jest taka możlowość (np. KDL 40EX710).
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Na początek w ustawieniach w zakładce ECO wyłącz czujnik światła (jesli masz takowy) dopiero wtedy pobaw się kolorami. Ja na trybie standardowym podswietlenie 50 kontrast max, kolory cieple 2 poprawiacze wyłączone Motionflow na standard lub True Cinema Ja osobiscie wolę standard mimo że potrafi szarpać np napisy przy szybkich ruchach tła pod nimi - ten efekt znika na trybie True Cinema ale znowu płynność deczko spada. Ogólnie trzeba spędzić deczko czasu na ustawianiu aby poznać co jaki tryb robi... i najlepiej to robić na jednym materiale aby mieć najlepsze porównanie. Dokładnych innych ustawień nie podaję bo ja mam W955 a tam jest chyba inna matryca jeśli to model z 2014. Co do trzybu wpisywanie to nic nie wiem jeszcze jak zmieniać.
Dzięki za odpowiedź.
Pokombinuje z tymi kolorami jak mówisz.
Zastanawiam się tylko jak używać napisów z pilota w sposób jak na telefonie. W starszych modelach tak jest a tutaj niestety nie działa. Uciążliwe jest wybieranie i zatwierdzanie każdej literki.
Jakby ktoś wiedział jak to przeskoczyć to proszę o info.
Witam mam problem z zasilaczem w tym modelu i nie chodzi tu o wadę tylko o długośc kabla do zasilacza i mam pytanie....? czy można dokupić taką przejściówkę do niego żeby można było ten kabel od zasilacza wydłużyć o około 1 metr, wtedy bym miał problem z głowy nie mogę schować kabla od zasilacza tv wisi na ścianie bo brakuje mi jakieś 60 cm masakra :smileysad:Ocenę tego modelu zaliczam do bardzo dobrych natomiast zasilacz to jest słabe ogniwo które przy powieszeniu telewizora na ścianie potrafi uprzykrzyć człowiekowi życie może potrafi mi ktoś pomóc co z tym zrobić