anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Płatne kanały

profile.country.pl_PL.title
zizi-----
Początkujący

Płatne kanały

Witam

Mam kilka pytań :

Ktoś korzystał z płatnych kanałów (koncertów na żywo, filmów) ?

po rejestracji TV na stronie INTERNET.SONY.TV podaniu kodu wyświetlonego z TV, wyglądało wszystko ok - czyli na www miałem nr i typ TV a na TV pokazał się napis, że zostałem zarejestrowany, ale to nic nie zmieniło, nie było dodatkowych materiałów, więc zarejestrowałem się na stronie partnerów sony.. ale już tam trzeba płacić - dlatego to pytanie

Nie działa mi przycisk analog/digital - zero reakcji - tak ma być ?

Jak zrobić upgrade softu w TV ?

Zgodziliście się na monitorowanie korzystania z pilota i wysyłania danych ?
ja tak i widzę na routerze, że cały czas transmisje danych między TV a siecią nawet jak oglądam kablówkę i przez godzinę nie ruszam pilota

Strona firmowa Sony wyświetla się z koszmarnie małą czcionką - jak to zmienić?

Ciekawe jest to, że jakość obrazu z IPLA HD jest dużo wyższa niż z kablówki - to mnie zaskoczyło.

Dziękuje za ew. sugestie TV mam 10 dni, więc kompletny laik

46EX520

poz.

14 ODPOW. 14
zizi-----
Początkujący

Zbieram płyty SACD, aby po części zbliżyć się do analogu + wiele kanałów (tutaj nie ma alternatywy).

Fajna sprawa.. sprawdzasz i 'odsłuchujesz' kable, kondycjonery... dużo frajdy i lata prób dostosowania sprzętu do swoich potrzeb.

Np: Transparent Audio MusicWave - wersja BIWIRE - kapitalnie działa z Vincent + elektrostaty
Np: Kimber Silver Streak - super między SACD a Vincent.

...no i obraz to dla mnie nowość

BDP-S5000 - coś takiego znalazłem, tylko stary model - opinie ok - warto ??

Wracając do TV

- wingety - można dodać ?

zizi-----
Początkujący

Kupiłem drugi router pracujący w trybie AP Client, ale tylko 54 MBit, miałem obawy, czy pasmo w HD wystarczy, wliczając w to straty.. ale wszystko działa genialnie - dobre rozwiązanie nie blokujące portu USB i bez kabli biegnących prze pół mieszkania.

Kupiłem w końcu najtańszy BR - BDP-S280 (pozmieniałem złącza w wzmacniaczu i podłączyłem po zwykłym cyfrowym) - działa
Podłączyłem także optykiem TV do wzmacniacza - działa

Pilot koszmarny, menu trochę zakręcone, wentylator !!! (na szczęście go nie słychać), długo się włącza, odtwarzacz nawet nie ma pełnej głębokości musiałem poprzestawiać sprzęt w szafce. Reszta super, zaktualizował sobie soft, jakości obrazu nie mogę ocenić z braku doświadczenia ale dla mnie AVATAR lepiej niż w kinie - obraz bardzo szczegółowy - nawet za szczegółowy - po starej plazmie trudno przyzwyczaić się do takiej jakości... a i fajna sprawa podaje wykorzystywane pasmo transmisji, czego nie ma w TV (albo nie zauważyłem)

a... 780 nie można kupić w sklepach typu MM - nie wiem dlaczego, 480 była ale prawie to samo co 280, a o seri ES nikt nie słyszał - dlatego wybrałem 280 i jest zadowolony, cena jak za kilka filmów BR :D

cogito.
Początkujący

Dobry pomysł z ruterem :thumbsup:
Do pilota i menu przywykniesz. Dla mnie menu w sprzęcie od Sony stanowi akurat plus ;-) Wymiary są, jakie są, ponieważ sprzęt nie jest dedykowany do pracy w takim zestawie w jakim go ustawiłeś. Mimo to bardzo fajnie że działa bez zarzutów i że jesteś zadowolony z jakości :)
Sklepy ze sprzętem RTV najczęściej mają po kilka produktów z danej kategorii z różnych firm. Najczęściej da się zamówić coś innego i sprowadzą ale i to niestety nie jest już standardem bo trafiłem na taki sklep gdzie pracownicy nie mają wpływu na to co przyjeżdża do nich w dostawie.

Pozdrawiam
cogito

Zimny_
Użytkownik

zizi napisał(a):

dla mnie AVATAR lepiej niż w kinie - obraz bardzo szczegółowy - nawet za szczegółowy - po starej plazmie trudno przyzwyczaić się do takiej jakości..

W 100% zgadzam się. W kinie byłem na wersji 3D. Usnąłem zaraz na początku... W domu oglądałem na zestawie kina BDV-E870 - film rewelacyjny. Może nie sama fabuła, ale obraz i efekty zapierały wdech w piersiach.

zizi napisał(a):

Reszta super, zaktualizował sobie soft, jakości obrazu nie mogę ocenić z braku doświadczenia

Różnice są widoczne przede wszystkim przy porównaniu z innymi odtwarzaczami z wyższych półek. Sam obraz HD jest bardzo ładny i szczegółowy - tu nie ma wątpliwości. Cena za BDP-S280 jest według mnie rewelacyjna. Porównując do jakości i funkcjonalności - super. Kiedyś najprostsze modele kosztowały ok 1 tys zł, teraz są w cenie odtwarzaczy DVD :smileythumbsup: Oby tak dalej...

zizi-----
Początkujący

Korzystał już ktoś z MUBI, jeżeli tak to proszę o opinie (chodzi mi oczywiście o płatne materiały)

pozdrawiam

EDIT:

Poradziłem sobie, wszystko działa, dodatkowo Sony ma 30 dniowy okres testowania za darmo !! - kilkaset filmów - kilka zobaczę, abonament też bardzo atrakcyjny

Procedura:
1. Podpiąć TV do neta
2. Zarejestrować odbiornik - na internet.sony.tv
3. Poczekać aż ściągnie najnowszy soft
4. Zarejestrować się na MUBI
5. Wejść na link który 'podał' TV
6. Kliknąć na promocję
7. Wypełnić dane

...no i oglądać - sprawdziłem działa

problemy:
- musiałem się drugi raz logować do MUBI - inaczej TV 'napisał' - abym stworzył konto

ogólnie trochę biegania między TV a kompem, ale warto