anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pliki w formacie MKV

Noobisticated
Nowicjusz

Pliki w formacie MKV

Witam serdecznie,

Prośba o radę.

Posiadam KDL-40W605B i według tego http://pdf.crse.com/manuals/14HM154111/PL/codeclist.html#10 TV powinien odwtarzać filmy w formiecie MKV. Niestety nie jest mi to dane. Natomiast inne formaty jestem w stanie puścic na TV z laptopa poprzez prawoklik i odtwórz w BRAVIA lub przez Windows Media Player. Czy ktoś wie gdzie może tkwić poblem?

Przy okazaji w jaki sposób mogę czytać pliki z laptopa bezpośrednio za pomocą TV poprzez sieć bezprzewodową?

Scieżka wedłu instrukcji 

Wybierz opcje [Wszystkie aplikacje] → [Odtwarzacz multimediów] → [Zdjęcia], [Muzyka] lub [Wideo] → serwer zawierający plik do odtworzenia → folder lub plik z listy. Po wybraniu folderu wybierz pożądany plik. Rozpocznie się odtwarzanie.

Pokazuje jedynie pliki które wcześniej były wyświetlane przez TV za pomocą pamięci USB.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jeśli chodzi o kontener *.mkv, może ona zawierać filmy w różnym formacie avi, Xvid, DivX, MPEG4. Twój TV powinien obśługiwać *.mkv zgodnie z tabelą, którą podałeś. Choć po DLNA bywa niesety z tym różnie.

Jeśli chodzi o drugą część pytania proponuję udostępnić pliki po DLNA (Windows - udosepnianie multimediów). Wówczas w TV pwineneś widzieć serwer DLNA (laptop) tak jak go nazwałeś. Inna opcja jest zainstalowanie np. aplikacji HomeStra, Serviio, PS3 Media Server.

Pozdrawiam