anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z 3D Side-by-Side z wejścia PC i pendriva

deivid_17
Początkujący

Problem z 3D Side-by-Side z wejścia PC i pendriva

Mam problem z odtwarzaniem filmów 3D Side-by-Side z wejścia PC i pendriva. Mianowicie, po podłączeniu komputera do wejścia PC w Sony KDL-46HX800 i odpaleniu filmu 3D SBS (w formacie mkv lub mp4) przez Windows media Player classic lub inny program widzę tylko obraz podzielony na pół tak jak na zwykłym monitorze. TV nie wykrywa sygnału 3D, w menu 3D są tylko dwie opcje do wyboru, tryb "Symulowane 3D" i '' 3D wyłączone '', To samo mam też jak podłącze pendriva z plikami SBS.
Nadajnik i okulary na pewno działają poprawnie, gdyż 3D na dekoderze N działa bez zarzutu.
Co muszę ustawić by oglądać pliki SBS z pendriva i PC ?
Pomóżcie...

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
przez jakie wejście masz podłączony komputer, przez HDMI PC, czy D-Sub PC? Najłatwiej jest to sprawdzić odtwarzając filmy 3D z YouTube. Proponuję podłączyć komputer do telewizora, otworzyć przeglądarkę, odtworzyć film z poniższego linku i gdy ustawisz film, włączyć SBS w opcjach 3D telewizora. Wymagania to przeglądarka obsługująca HTLM5 (np. Firefox 4).i najnowsze sterowniki karty graficznej.
http://www.youtube.com/3d#p/c/E83682906C70D1A2/15/NWQIXttxRlo

przez Windows media Player classic

Pliki 3D obecnie najlepiej puszczać wykorzystując playery Cyberlink Power DVD 11 lub Stereoscopic Player.

Czy działa?

deivid_17
Początkujący

Witam
Próbowałem podłączać PC do TV poprzez kable HDMI i złącze D-Sub, leczy przy podłączeniu przez D-Sub mam w menu 3D tylko dwie opcje ( 3D wył i Symulowane 3D ) a przy podłączeniu za pomocą kabla HDMI są praktycznie wszystkie opcje ( 3D wył, Symulowane 3D, Obok siebie i Nad i Pod ), lecz nie mam opcji ,, 3D wł '' a telewizor nie wykrywa sygnału 3D, działa tak jak bym włączył zwykły obraz 2D. Odpalałem pliki SBS przez programy, które mi pan proponował ( playery Cyberlink Power DVD 11 lub Stereoscopic Player ) lecz to nie pomogło. Włączyłem ten filmik na YouTube do którego padał pan link lecz to też nie działa ( odtwarzałem filmik przez najnowszego Firefox 4 i przy użyciu najnowszych sterowników ).
Czy jest jeszcze jakiś sposób by odtworzyć pliki SBS przez PC, czy raczej muszę kupić odtwarzacz odtwarzacz Blu-Ray ???

Zimny_
Użytkownik

Witaj,
na początek mam jedną prośbę. Możemy zwracać się do siebie mniej oficjalnie, niż "Pan"? Będzie luźniejsza i cieplejsza rozmowa :D
Podejrzewam, że wina braku wykrywania sygnału 3D stoi po sposobie przesłania sygnału - przez kabel D-Sub. Jest to łącze analogowe, u mnie podobnie w ten sposób nie działa. Do przesłania sygnału 3D jest potrzebne łącze cyfrowe i przewód HDMI w wersji co najmniej 1.3, a najlepiej 1.4.
Czy jest jeszcze jakiś sposób by odtworzyć pliki SBS przez PC, czy raczej muszę kupić odtwarzacz odtwarzacz Blu-Ray ???

Sposobem jest właśnie podłączenie wyjściem cyfrowym o którym wspomniałem wyżej. Napisz jaki masz komputer (stacjonarny/laptop) i jaką masz kartę graficzną, zobaczymy co da się zrobić i czy można coś wykombinować.
W HX800 masz aplikację YouTube. W niej również możesz wyszukać materiał 3D i oglądać go na dużym ekranie. Telewizor powinien wykryć taki sygnał. W ramach testu wejdź w YouTube na telewizorze (konieczne połączenie z Internetem), wyszukaj np. "SLK 3D". Pierwsza pozycja to film w 3D.

deivid_17
Początkujący

Sprawdzałem przez YouTube w TV i nie wykrywa mi sygnału 3D, a w menu 3D mam tylko opcje ,, 3D wył i Symulowane 3D ''. obraz jest po prostu podzielony na pół i tyle, TV pracuje w takim trybie jak na 2D.

Oto parametry mojego PC:

Płyta główna: Gigabyte GA-M56S-S3
Procesor: AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM: Kingston 4x1GB DDR2 800MHz Quad channel
Karta graficzna: nVidia Geforce 8800GT 512Mb GDDR3 256bit

Windows 7 Home Premium 64 bit

Zimny_
Użytkownik

Zaskoczyłeś mnie. Jutro będę miał możliwość przetestowania tych rozwiązań na HX800, szczegóły napiszę po godzinie 17.

kusiek
Początkujący

witam
jestem bardzo ciekawy jak rozwiązaliście ten problem mam dokładnie to samo widzę dwa obrazy obok siebie i nie mogą włączyć formatowania 3d na obok siebie bo niedostępne.

pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

daareek
Poszukiwacz

Czesc,

ze sie wtrace bo sporo sie tym bawie...

Zeby ogladac material 3d SBS z mkv czy Youtube w 3D to aby tv zalaczyl sie automagicznie w tryb 3d potrzebna bylaby karta grafiki z hdmi 1.4 i jakis player (+ oczywiscie sterowniki) ktory to obsluguje np. PowerDVD 10 albo 11.

W kazdym innym przypadku mozna to odtwarzac czym sie chce, puscic sygnal na TV po HDMI i wlaczyc recznie tryb 3d SBS. Nie da sie tego zrobic ani odtwarzajac fimik bezposrednio z YT na TV (tutaj najwieksza szkoda ze tak jest - bo przeciez sam filmik da sie puscic kozystajac z wewnetrznego playera!) ani puszczajac sygnal z komputera wejsciem innym niz HDMI. Tak to dziala na HX900.

Inna sprawa ze z YT puszczajac taki material na pelny ekran w SBS nieco rozjezdza sie dolny pasek :-D

Swoja droga dokladnie tak samo dziala mi 3D z tunera TV-SAT fergusona podloczonego po HDMI (tez bez HDMI 1.4), przelaczajac na kanal 3D SBS mam 2 obrazy obok siebie - tak dlugo az recznie nie wlacze 3D + SBS w TV!

profile.country.PL.title
zsz11-----
Nowicjusz

W moim przypadku udał mi się odtworzyć obraz SBS 3D w konfiguracji -załączam Ps3 Media Serwer na PC serwer otwieram na konsoli PS3 i załączam film w 3D SBS ale w tv muszę ręcznie wybrać "obok siebie" serwer Ps3 Media Serwer bezpośrednio na tv nie uaktywnia funkcji " obok siebie"

qqipp-----
Początkujący

Mam taką karte graficzna gigabyte NVIDIA GeForce210 i czy jak podłącze komputer przez hdmi to będę mógł oglądać filmy 3D np. w mkv?