Podziel się wrażeniami!
jak w temacie . telewizor mam od miesiaca , wraz z adapterem wifi sony (UWA-BR100) , internet chodzi jak marzenie i wszystko smiga ipla youtube itp. . Az tu nagle wlaczam telewizor klikam przycisk "home" a tu brak reakcji , podobnie jest z innymi komendami typu : OPTIONS , SYNC MENU itd. . telewizor reaguje tylko przy komendzie volume , zmiany programu i ON/OFF . dodam ze ponownym wlaczeniu telewizora nie ma rowniez glosu a telewizor nie reaguje tez na komende volume . próbowałem odlaczyc telewizor od zrodla zasilania ale rowniez to nie naprawilo mojego problemu . prosze o szybka odpowiedz jak naprawic ten problem . pozdrawiam
Czy obok telewizora jest jakieś inne urządzenie na pilota? W takim przypadku czasem fale różnych urządzeń wzajemnie się zakłócają. Dla testu można wyłączyć urządzenie stojące obok.
Możliwe jest też, że pilot upadł lub uległ uszkodzeniu w inny sposób. Jeśli działa tylko część jego funkcji było by to całkiem prawdopodobne. Tutaj rozwiązaniem będzie tylko kontakt z serwisem.
z tym ze jesli klikam na przycisk "home" to slychac dzwiek jaki towarzyszy tej funkcji , z tym ze na ekranie nic sie nie dzieje
Jeśli masz podejrzenie co do usterki telewizora to możesz zarejestrować naprawę: http://www.sony.pl/support/pl/repair
Mimo to najpierw zastanowił bym się czy to faktycznie wina telewizora.