anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z wigdetem FACEBOOK w EX720

profile.country.pl_PL.title
plukaszcz
Użytkownik

Problem z wigdetem FACEBOOK w EX720

Witam.

Od zeszłego tygodnia wystąpił u mnie problem z facebookiem mianowicie którego dnia wyskoczyłmi komunikat - Błąd logowania. Sprawdż swój adres poczty elektornicznej i hasło. Nacisnij [ENTER], aby ie zalogować.

Postępowanie z godnie z instrukcjami nic nie daje ponieważ tv nie chce  lub nie może sie zalogować do aplikacji. W związku z tym mam pytanie czy sony wycofał sie po cichu z tej aplikacji (tak jak w przypadku czytnika wiadomości RSS) czy też jest to awaria z którą sony nie mozę sobie poradzić. Czy też może popsuł mi sie tv, bo co prawda fb działa na BDP-790 (ale tam jest zwyła strona internetowa jak w kompie).

Czekać czy zgłaszać uszkodzenie tv na support?

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

W weekend zobaczę jak sprawa wygląda na moim TV. Mam troszkę nowszy model ale to nie ma znaczenia.

Pozdrawiam

jedrus1
Poszukiwacz

U mnie w kdl 55w905a rowniez od tygodnia nie dziala facebook i Twitter.  Caly czas wyskakuje blad logowania.

jasiu128
Poszukiwacz

U mnie podobnie TV, KDL 42W829B może Ktoś coś wie na ten temat?

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witajcie,

Zapytałam u źródła - pomoc techniczną Sony i otrzymałam odpowiedź, że obecnie trwają prace konserwacyjne, które również dotyczą Facebooka i Twittera. Niestety jak na razie nie wiemy, kiedy się zakończą. 

Pozdrawiam serdecznie, 

Barbara_K

plukaszcz
Użytkownik

Z tego co się orientuję to na dzień dzisiejszy na pewno nie działa:

1) Facebook 

2) Twiter

3) PlayMemories Online

4) Picassa

5) czytnik wiadomości RSS

6) i pewnie jeszcze parę innych rzeczy

Support twierdzi / tłumaczy sie konserwacją serwerów (te rzeczy nie działają od dobrych paru tygodni być może nawet ponad miesiąca). Jednym słowem żenada - bo wychodzi na to że poważna firma w XXI  wieku nie ma zapasowych serwerów na wypadek konserwacji / awarii. Nikogo nie obrażając to chyba pracują tam ludzie z łapanki lub z ulicy którzy nie bardzo umieją to ogarnąć w kilka dni i nie wiadomo kiedy skończą i czy w ogóle skończą "konerwację" serwerów sukcesem. ŻENADA.

plukaszcz
Użytkownik

W dniu wczorajszym Sony udostępniło aktualizacje (m.in dla modelu EX72 - wersja oprogramowania

PKG4.027EUA) która w końcu po 3 miesiącach rozwiązała problem z niedziałąjącymi widgetami i aplikacjami - facebook, twitter, playmemoriesonline, picassa itp. Jeżeli to zajeło aż 3 miesięce to Naprawde czarno widze przyszlość sony na rynku. Oczywiście jak zwykle kolejna aktualizacja rozwiązała tylko bieżacy problem nie wnosząc nic nowego (aplikacji), a mysle ze tak bardzo oczekiwanego przez innych użytkowników jak VideoUnlimited i Music Unlimited. Co musi sie stać zeby w końcu było to dostępne na naszym rynku? Czemu jestes traktowani jak klienci 3 kategorii?