anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony 55ex500 i amplituner str 545 de problem z pilotem

profile.country.pl_PL.title
grochu78
Początkujący

sony 55ex500 i amplituner str 545 de problem z pilotem

Witam czy ktoś się spotkał z taka sytuacją.

W czasie gdy telewizor jest wyłączony pilot od tunera działa idealnie,
gdy tylko włączę tv pilot od amplitunera nie reaguje ( występuj zakłócenia ) gdy zbliżę pilota do tunera na odległość około 0,5m to pilot działa gdy odsunę brak jest reakcji.

W momencie gdy wyłączę tv wszystko działa na 100%

Czy jest na to jakaś rada ??

telewizor ma na szafce rtv na jednym poziomie z amplitunerem w odległości około 1m od siebie.

Podłączyłem też dvd sony i występuje ten sam problem z pilotem ( tym razem od dvd )

8 ODPOW. 8
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
na odległość ciężko jest sprawdzić co może być przyczyną. Jeśli masz możliwość, to oddal od siebie te urządzenia i zobaczy czy jest poprawa. Proponuję równie wezwać serwis, być może zakłócenia są spowodowane przez diodę w telewizorze. Jeśli tak to serwis powinien naprawić to na miejscu - chociaż nie jestem serwisantem i to jest tylko moje zdanie.. Naprawę możesz zarejestrować na poniższej stronie. Serwis odezwie się w najbliższym czasie.
http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-55EX500

Pozdrawiam,
Zimny.

grochu78
Początkujący

dzieki juz do niech pisze

pozdrawiam
odezwę się czy udało mi się coś wywalczyć

Zimny_
Użytkownik

Również jestem ciekawy, czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam,
Zimny.

grochu78
Początkujący

pierwszy kontakt z obsługą klienta

miły Pan z działu technicznego poinformował mnie że muszę wyłączyć czujnik światła w swoim tv i problem powinien ustać.

wieczorkiem sprawdzę i napiszę co i jak ...

Witam ponownie niestety to co mi miły Pan powiedział nie działa jak było tak jest
jutro ciąg dalszy bitwy ...

grochu78
Początkujący

no nic problem zarejestrowany w serwisie
przyjedzie mechanik :) i naprawi :) czekamy pożyjemy zobaczymy ...

Zimny_
Użytkownik

Jak zarejestrowałeś naprawę, to w najbliższym czasie skontaktuje się z Tobą serwis i ustalicie szczegóły wizyty. Będzie dobrze :D

grochu78
Początkujący

Witam wszystkich ciekawych.
Był technik ... i szczerze mówiąc wiedział mniej niż ja po przeczytaniu kilku problemów na forum.
Na początku stwierdził że jest to problem z sterowaniem przez hdmi ale niestety nie zadziałało .., ( w sumie nie mógł znaleźć nawet jak to sprawdzić w tym tv czy jest to sterowanie włączone czy też nie ) .
Po kilku minutach próbowania przez magika technika ( wciskał kilka przycisków na pilocie i szukał coś, chyba sam nie wiedział czego) poddał się.

Podpowiedziałem mu, wyczytałem na forum,że pojawiają się problemy z zakłócaniem sygnału ( komunikacji pilota z odbiornikiem )przez świetlówki emitujące podobne częstotliwości.

Pomyślał przez chwile i cóż stwierdził że tv jest sprawny i że nic nie zdziała że tak musi być i już. Jedynie co mogę to poprzestawiać sobie tak sprzęt żeby emisja świtała nie przeszkadzała w odbiorze ... PARANOJA

Mam sprawny tv który zakłóca mi sygnał pilotów do innych odbiorników.
Co myślicie o tej sytuacji.

Raczej przy zakupie nikt nie wspomniał o takiej możliwości zakłóceń a tym samym na pewno nie ma nic takiego napisanego w instrukcji ( chociaż odszukam ja i przeglądnę )

pozdrawiam i czekam na poradę ....

cogito.
Początkujący

Trafiłeś widać na kiepskiego technika. Z drugiej jednak strony trudno aby każdy był specjalistą od wszystkiego. Liczba potencjalnych usterek i problemów rośnie wraz z postępem technicznym.

Robiłeś jeszcze jakieś eksperymentu ze swoim sprzętem? Może zasłaniałeś któreś czujniki? Ten od TV lub od amplitunera? Wygląda na to, że urządzenia te po prostu się zakłócają i będzie trzeba dalej kontaktować się z serwisem i prosić o kogoś kto się lepiej zna na takich przypadłościach.

Pozdrawiam
cogito