Podziel się wrażeniami!
Witam. Niedługo mam zamiar kupić nowy tv. Tradycja zobowiązuje i obowiązkowo będzie to Sony Czy w salonach sony centre można znaleźć nie produkowane już telewizory i czy będą jakieś zniżki
? Szukam dwóch modeli, tzn 46ex500 albo 55ex500 (w sumie jestem w kropce bo 55 jest trochę droższy a nie wiem czy z odległości około 3.5 m będzie się na nim dobrze oglądało/grało - może lepiej 46?). Proszę o pomoc!!
Znaleźć pewnie się znajdzie, ale na 99% będą to egzemplarze ekspozycyjne. Do końca roku SC dają 5 lat gwarancji, na wszystkie modele.
Ja przy tej odległości postawiłbym na 46cali.
Jeśli planujesz głównie oglądać obraz w jakości HD, to przy 3.5m osobiście zdecydowałbym się na 55" Przyjemność dużo większa
A dlaczego chcesz kupić akurat EX500?
Dostać EX500 w SC, będzie naprawdę ciężko, więc musiałbyś poszukać w innych sieciach sklepów z RTV. Popieram również Zimnego w kwestii rozmiaru TV, 55 cali będzie dobrym wyjściem.
Ja dzisiaj próbowałem obejrzeć Epokę lodowcową 2 na 65HX920 z niecałych 3metrów - nie dałem rady Dla mnie przy tej odległości 46" to maks.
No ale każdy ma inne możliwości.
Na 65" też bym nie dał rady Też dobór wielkości jest kwestią subiektywną. Nie wszyscy lubią oglądać telewizję na dużych rozmiarach... Jak widzisz, najlepiej samemu przetestować w salonie..