anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zewnętrzny dysk

oldguest
Początkujący

Zewnętrzny dysk

Witam.Czy do BRAVIA EX500 da się podłączyć zewnętrzny dysk?

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

martiner napisał(a):

Myślę o Samsungu 2,5" 500GB max 640GB nie maja dodatkowego zasilania.
Czy twoje seagaty również go nie posiadały??

Dyski które sprawdzałem nie posiadały dodatkowego zasilania - zasilanie przekazywane przez telewizor w zupełności wystarczało.

martiner napisał(a):

Na koniec ciekawostka;
Pan z Sony MC z manufaktury łódzkiej poinformował mnie właśnie, że mój tv w ogóle nie obsługuje dysku zew. dlatego proponuje nowa serie EX720. ręce opadają..

Niestety również mam niezbyt pochlebne opinie o niektórych sprzedawcach. Moim zdaniem chcąc kupić coś gdziekolwiek, trzeba posiadać jakąś minimalną wiedzę o produkcie - żeby nie dać się zrobić w "balona". Jakbyś wyszedł z EX720 - też byłbyś zadowolony - ale trochę chudszy z pieniążków za to bogatszy o nową BRAVIA:)
DLNA i PS3 MS (czy inny serwer) mają wiele zalet - ale komputer musi działać... Dlatego są też inne możliwości - jak podłączenie dysku :D

cogito napisał(a):

A teraz z innej beczki: jak oceniasz jakość filmów z dysku na TV w porównaniu do ich jakości na komputerze? Różnica jest bardzo widoczna? Pomijam oczywiście rozmiar bo to oczywiste ;-)

Moim zdaniem jakość filmów puszczanych przez USB, ma podobną jakość co filmy puszczane przez komputer. Z drugiej strony to zależy jakiego odtwarzacza używasz na kompie. Sam widzę różnicę miedzy np. Media Player Classic, a Splash Lite...

Wiliams72
Początkujący

Witam,
Czy mam rozumieć ,że dysk 500Gb można podłączyć w TV bezpośrednio w port USB a tv będzie bez problemu czytał pliki na nim zapisane? Chodzi mi o model 40EX520.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Czytał tak, zapisywał nie. Polecam I-Manual w którym możesz znaleźć informacje o obsługiwanych formatach plików ;-)