Podziel się wrażeniami!
jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na temat darmowych aplikacji/gier, w których wyświetlane są reklamy. Chodzi mi o dwa przypadki:
1. Sytuację kiedy mamy wybór: pełna wersja, za darmo, ale z jakąś tam malutką reklamą lub brak reklam, ale za musisz zapłacić.
2. Sytuację kiedy nie mamy wyboru: pełna wersja na Androidzie dzięki reklamom jest za darmo, a w AppStore (iPhone/iPad) jest ona płatna np.5zł, 10, a nawet 15zł (np.angry birds itd.)
Bo moja opinia jest taka: nie jest mi żal wydać kilka złotych na dobry produkt. Ale właśnie, jak ocenić, czy jest to dobry produkt? Mnie osobiście w ogóle aktualna forma reklam nie przeszkadza. Dużą część czasu na tablecie mam wyłączone WiFi, więc jak już coś odpalę to i tak nie mam reklam, a nawet, jak już są bo korzystam aktualnie z WiFi, to nie zwracam na nie uwagi. Są baaaaardzo delikatne i subtelne.
Znam wiele osób (zwłaszcza tych spod znaku japka), których to denerwuje. Ale nie wiem czemu. Może trafiło im się nieco mniej subtelne prezentowanie reklam na malutkich ekranach?
Jak to jest u was?
edit: zgodnie z tym jak toczy się dyskusja: raczej jestem ciekaw posiadaczy urządzeń z androidem, bo to nas stawia się pod ścianą
kris napisał(a):
Znam wiele osób (zwłaszcza tych spod znaku japka), których to denerwuje. Ale nie wiem czemu. Może trafiło im się nieco mniej subtelne prezentowanie reklam na malutkich ekranach?
Sporo apek ma tak, że kliknięcie w reklamę dezaktywuje wszystkie reklamówki na kilka godzin i to jest spoko
Lajam napisał(a):
kris napisał(a):
Które to tablety Apple'a mają malutkie ekrany?
kris napisał(a):
(iPhone/...
To fakt. A co z appkami, którym reklama wyświetla się cały czas np. w górnym rogu ?kuraq napisał(a):
Sporo apek ma tak, że kliknięcie w reklamę dezaktywuje wszystkie reklamówki na kilka godzin i to jest spoko
Lajam napisał(a):
Temat wybitnie z podtekstem Android vs Apple.. :smileytwisted:
Lajam napisał(a):
Zupełnie nie rozumiem tego ciągłego porównywania się do AppStore. Przecież tablet Sony nie pracuje na iOS, dlaczego więc nie skupiać się na tym co oferuje Android i tutaj zamknąć krąg dyskusji?
Krótko mam telefon z Androidem, ale nie spotkałem się jeszcze z apką, w której reklamy by mi utrudniały życie
kuraq napisał(a):
Krótko mam telefon z Androidem, ale nie spotkałem się jeszcze z apką, w której reklamy by mi utrudniały życie
kris napisał(a):
A co z appkami, którym reklama wyświetla się cały czas np. w górnym rogu ?
I właśnie dlatego dyskusja jest dla posiadaczy urządzeń z androidem. Bo my mamy punkt drugi, czyli bywa, że nie mamy wyboru i trza to jakoś znieść. I ciekaw jestem właśnie co wtedy. Czy ludzie zaciskają zęby i jakoś to będzie, czy wywalają. Póki co jednak nie ma problemu z reklamami wśród posiadaczy urządzeń z androidem. Czekam dalej
kris napisał(a):
Czy ludzie zaciskają zęby i jakoś to będzie, czy wywalają.
napiszę raz jeszcze: nie chodzi tylko o takie aplikacje, gdzie jest wybór (płatne/darmowe), ale także o te, w których nie ma takiej możliwości np.angry birdsy itd.Lajam napisał(a):
kris napisał(a):
Czy ludzie zaciskają zęby i jakoś to będzie, czy wywalają.
Nie rozumiem takiego podejścia. Jakie zaciskanie zębów?? Czy zapłata za Aplikację w Androidzie to jakaś ujma na honorze?
Lajam napisał(a):
ujma na honorze
Lajam napisał(a):
płacenie jest "fuj"