Podziel się wrażeniami!
witam
posiadam aparacik Sony Cyber-shot W170 i ostatnio padła mi ładowarka do niego i zanim doszła nowa, którą zamówiłem chciałem naładować baterię za pomocą innej ładowarki i niestety chyba sobie tym popsułem baterię bo jak teraz włączam aparat wyskakuje mi komunikat "używaj tylko zgodnych baterii" i moje pytanie brzmi czy można jakoś sformatować baterię bądź w jakiś inny sposób zrobić tak aby bateria pasowała czy pozostaje mi tylko kupić nową.
rometo napisał(a):
witam
posiadam aparacik Sony Cyber-shot W170 i ostatnio padła mi ładowarka do niego i zanim doszła nowa, którą zamówiłem chciałem naładować baterię za pomocą innej ładowarki i niestety chyba sobie tym popsułem baterię bo jak teraz włączam aparat wyskakuje mi komunikat "używaj tylko zgodnych baterii" i moje pytanie brzmi czy można jakoś sformatować baterię bądź w jakiś inny sposób zrobić tak aby bateria pasowała czy pozostaje mi tylko kupić nową.
Możliwe że podczas ładowania w innej ładowarce coś się " poprzestawiało " w baterii i aparat czyta ją jako nieorginalną. Jak możesz to pożycz od kogoś baterie i przywróć ustawienia fabryczne aparatu.
Nie kombinuj nic z zamrażalnikiem, bo tym możesz jeszcze bardziej popsuć baterie.
Jeśli to nie pomoże to idź do serwisu i powiedz że normalnie ładowałeś baterie, a potem po włożeniu jej do aparatu, wyskakuje Ci taki komunikat.
Zapomniałem dopisać, że zamrażalnik to ostateczna ostateczność gdy wszystko zawiedzie..
wojttekk_foto dobrze radzi