Podziel się wrażeniami!
Od jakiegoś czasu moj W350 ma problem z zapisem zdjęć na karty SD. Jakiekolwiek karty SD a mam 3 szt. o roznych pojemnosciach - od 512 MB do 8GB. Po wyłaczeniu i właczeniu zapisze kilka zdjec a pozniej juz nic nie zapisuje. Restart i podobna sytuacja.
Jesli ktos wie co mogło by być przyczyna proszę o odp. jesli nie wyląduje w reklamacji.
Myślę, że nie bedzie problemu z reklamacja tego aparatu na terenie Polski bo zakupilem go w maju, br. w Andorze.
Jakiej firmy są to karty? Czy nie było z nimi problemów w innych aparatach? Czy sformatowałeś je w aparacie?
Co do gwarancji - to może być problem- Andora nie jest w Unii Europejskiej.
PS. Czy wjeżdżając do Andory potrzebny był paszport, czy wystarcza dowód?
SD no name. To nie ma znaczenia jakiej firmy bo dzialaly z roznymi urzadzeniami i nie bylo z nimi zadnych problemow. Nie ma w tym modelu z pod menu formatu. Są opcje kasowania zdjec w zakresie daty, wiele obrazów, ten obraz. Formatu dokonuje z pod systemu XP w systemie plików FAT lub FAT 32. Andora moze nie jest w UE ale znajduje sie w Europie Czy gwarancja obejmuje tylko kraje UE ?? czy obejmuje tereny krajów leżących w europie ?? Andora to małe Panstewko leżace w pirenejach. Granice są otwarte. Czasami zdarza się kontrola. Bedac tam 5 razy co 14 dni raz zdarzyło mi się kontrolowanie na przejsciu granicznym od strony Francji.
Hmm, na str. 7 instrukcji, zalecają formatowanie karty w aparacie. Zresztą w żadnym aparacie foto nie zaleca sie formatowania w komputerze.
Mam wrażenie, że gwarancja "europejska" obejmuje tylko kraje unii, ale mogę się mylić. Może też zależeć, na jaki rynek dany egzemplarz został wyprodukowany.
Ok! Wszystko gra i buczy Formatowanie z pod aparatu pomogło. Zapisuje juz kazde zdjecie ktore nim wykonam. Dla Wszystkich, którzy szukają jeszcze jakiś porad odnośnie tego modelu Cyber-shota podaje link do PL instrukcji obsługi.
Co do samej karty gwarancyjnej hiszpan z pochodzenia, ktory sprzedawał mi w Andorze w tamtym czasie aparacik zapewniał mnie, że jest ona także honorowana na terenie RP. tak mi się przypomniało teraz. Rozmowa była przeprowadzona w j.francuskim i z tego co zrozumiałem tak powiedział choć nie wiedział kiedy zapytałem gdzie lezy RP he
http://byy.pl/cybershotDSCW350/
wojtii napisał(a):
SD no name. To nie ma znaczenia jakiej firmy bo dzialaly z roznymi urzadzeniami i nie bylo z nimi zadnych problemow. Nie ma w tym modelu z pod menu formatu. Są opcje kasowania zdjec w zakresie daty, wiele obrazów, ten obraz. Formatu dokonuje z pod systemu XP w systemie plików FAT lub FAT 32. Andora moze nie jest w UE ale znajduje sie w Europie Czy gwarancja obejmuje tylko kraje UE ?? czy obejmuje tereny krajów leżących w europie ?? Andora to małe Panstewko leżace w pirenejach. Granice są otwarte. Czasami zdarza się kontrola. Bedac tam 5 razy co 14 dni raz zdarzyło mi się kontrolowanie na przejsciu granicznym od strony Francji.
Jak widac powyzej wsszystko juz jest dobrze
Po co taka kombinacja? Na stronie Sony.pl też jest tekst instrukcji do pobrania.wojtii napisał(a):
podaje link do PL instrukcji obsługi
I się zaczęło problem powrócił. Pomimo fomatowania karty SD z pod aparatu nadal czasami nie zapisuje zdjęć.
Nie moge odnalezc paragonu fiskalnego, od tego aparatu. Czy sama karta gwarancyjna i pieczatka sklepu Pireney z kraju Andora wystarczy do reklamacji w ramach gwarancji ? Mam także juz problem z obiektywem. Czasami po właczeniu chowa się i wysuwa i nie może złapać ostrości.
wojtii napisał(a):
I się zaczęło problem powrócił. Pomimo fomatowania karty SD z pod aparatu nadal czasami nie zapisuje zdjęć.
Nie moge odnalezc paragonu fiskalnego, od tego aparatu. Czy sama karta gwarancyjna i pieczatka sklepu Pireney z kraju Andora wystarczy do reklamacji w ramach gwarancji ? Mam także juz problem z obiektywem. Czasami po właczeniu chowa się i wysuwa i nie może złapać ostrości.