Podziel się wrażeniami!
Może ktoś wie jaki i gdzie kupić dyfuzor do wbudowanej lampy do sony hx 100.
Zg dzieki za pomoc
Mikolaj napisał(a):
Może ktoś wie jaki i gdzie kupić dyfuzor do wbudowanej lampy do sony hx 100.
Zg dzieki za pomoc
Zamówiłem coś takiego:
Dyfuzor uniwersalny MQ-B3 do lamp Pop-up
Dam znać co to warte i czy cokolwiek zmienia.
Pozdrawiam
Mikolaj napisał(a):
Zamówiłem coś takiego:
Dyfuzor uniwersalny MQ-B3 do lamp Pop-up
Dam znać co to warte i czy cokolwiek zmienia.
Pozdrawiam
Cześć
Tak
Nie jest źle , nawt daj się to wsunąć na wypustke pod lampą.
Ładnie zmiękcza śfiatło lampy może nie tak jak pełny dyfuzor na lampe ale da sie działać
pozdrawiam
Ja zrobiłem dyfuzor z buteleczki po Actimelu - na boku wyciąłem otwór na lampę, na którą bezpośrednio nakładam dyfuzor i trzyma się bez żadnych dodatkowych gumek i zaczepów.
Poniżej zdjęcia prezentujące efekt działania dyfuzora - siła błysku lampy dokładnie taka sama w obu zdjęciach.
MBgryf napisał(a):
Ja zrobiłem dyfuzor z buteleczki po Actimelu - na boku wyciąłem otwór na lampę, na którą bezpośrednio nakładam dyfuzor i trzyma się bez żadnych dodatkowych gumek i zaczepów.
Poniżej zdjęcia prezentujące efekt działania dyfuzora - siła błysku lampy dokładnie taka sama w obu zdjęciach.
piotruso napisał(a):
MBgryf napisał(a):
Według mnie siła błysku nie była taka sama. Aby to stwierdzić musiałbyś użyć lampy w trybie manualnym z siłą błysku ustawioną na stałe.
gdzie udało ci się kupić adapter 58 mm do tego sonego?
Pozdrawiam
Mikolaj napisał(a):
gdzie udało ci się kupić adapter 58 mm do tego sonego?
Pozdrawiam