Podziel się wrażeniami!
Witam!
Na wstepie, chcialbym przeprosil jezeli temat nie w tym dziale co trzeba, oraz poprosic o przeniesienie do odpowiedniego, jezeli bedzie taka potrzeba.
Jak zrobic takie zdjecie/z jakimi ustawieniami aparatem Sony W55?
http://zapodaj.net/29e0fde87191.jpg.html
takie rozmycia uzyskuje się poprzez dłuższy czas naświetlania.
zaraz znajdę instrukcję do tego aparatu i podpowiem co i jak mniej więcej możesz ustawić
edit:
ciężka sprawa, bo nie wiem czy jest możliwość zmiany wartości przysłony (w trybie P). Gdybyś sprawdził czy jest taka możliwość byłoby fajnie. Chodzi tu o ustawienie możliwie jak największej wartości przysłony (bodajże f/8).
Możesz też spróbować zrobić to zdjęcie w trybie "zmierzch" (ikonka księżyca)
Niestety nie ma takiej mozliwosci
@edit:
w trybie "zmierzch, kiedy przyciskam spust, wyswietla mi sie przez caly czas wartosc przyslony F2.8 i czas(chyba) NR2.5, czasami 15,25, NR 5.
Czyli czas sie zmienia a wartosc przyslony nie.
I teraz pytanie, jak zmusic aparat aby zmniejszyl dziure?
grzesQ napisał(a):
Niestety nie ma takiej mozliwosci
Probowalem, ale efekty sa nikle, poniewaz nie mozna wlaczyc makro - krotego potrzebuje.
grzesQ napisał(a):
Probowalem, ale efekty sa nikle, poniewaz nie mozna wlaczyc makro - krotego potrzebuje.
Dziekuje za informacje.
I jezeli moge jeszcze zapytac, to:
Jak zmusic aparat do zmniejszenia wartosci przyslony, w razie gdybym chcial zrobic zdjecie portretowe z efektem glebi ostrosci?
grzesQ napisał(a):
Jak zmusic aparat do zmniejszenia wartosci przyslony, w razie gdybym chcial zrobic zdjecie portretowe z efektem glebi ostrosci?
kris napisał(a):
(...)rozmiar matrycy (...)
grzesQ napisał(a):
Czyli? Mam przestawic rozmiar zdjecia na max? 7m czy na min 2M?
Nie wiem czy dobrze zrozumialem...?
grzesQ napisał(a):
Dodam jeszcze jedno pytanie,
mianowicie, czy mozna uzyc tego aparatu jako kamerki internetowej?