Podziel się wrażeniami!
Co myślicie o nowych Cyber-shot-ach?
Tu DSC-HX20V:
http://www.ephotozine.com/article/sony- ... otos-18605
tu zdjęcie z manekinami w iso 200 w powiększeniu dobrze wygląda.
Takiego nie chciałbym aparatu, bo po co mi 3D lub gps, który wyczerpuje niepotrzebnie baterie. Chyba, że by była możliwość wgrania mapki to taki gps byłby przydatny w terenie.
Tu z mniejszym zoom-em DSC-HX10V:
http://www.ephotozine.com/article/sony- ... otos-18602
Teraz będzie np aparat bez gps i 3d, ale z CCD 16Mp DSC-H90:
http://www.ephotozine.com/article/sony- ... otos-18598
Taki by mi odpowiadał, bo po co mam przepłacać za gps i 3d, tych funkcji nie będę używał.
Dziwi mnie, że dali w tym aparacie matryce CCD, można było CMOS. Czytałem o CCD, że ma też swoje zalety,a filmy i tak w rozdzielczości 720p filmuje, ponieważ mniejsze pliki, a jakość wystarczająca.
Co myślicie o tej matrycy CCD w tym aparacie? Dlaczego CCD, a nie CMOS?
Z tych przykładowych zdjęć w słabszym oświetleniu z aparatu z CCD matrycą zdjęcia są bardziej rozmazane w powiększeniu, ale ciekawe jak były robione,czy na statywie,czy bez.
Te 18Mp w pozostałych aparatach, czy to nie za dużo?
Dyskusja zmierza w złym kierunku. Panowie, mniej emocji.
Sony zaczyna oszukiwać, dawna świetlność tej firmy się skończyła, wydają słabe produkty i drogie.Widzę, że jesteś wielkim obrońcą Sony - płacą Ci za to.
trzy kamery sony
trzeci TV Sony wszystkie w serwisie, nowe dostawałem z wadami fabrycznymi tragedia
mam blu-ray
wieże
itd
ale to nie ma znaczenia, bo do czego Ci to potrzebne, miałem dużo sprzętu Sony i testowałem, są lepsze firmy, a ja nie będę żadnej firmy bronił bo nie jestem rzecznikiem, mówię jak jest i jak jesteśmy nabijani w butelkę, wystarczy zobaczyć (posłuchać) starego sprzętu muzycznego jakie to były rodzynki w Sony a teraz to kpina!
Sprzedawcy często mało co wiedzą co sprzedają:)
Wracajmy do tematu a nie o firmie Sony!
bo do czego Ci to potrzebne
Może nie dopisałem, ale to był nowy TV, niestety sprawa nie była prosta i toczyła się wiele miesięcy, było to wkurzające bo byłem bez TV, nikt nic nie mówił o wadach, a TV nówka.
Za stratę TV i czekanie 2 miesiące od Sony dostałem długopis i koszulkę, no kurcze myslałem że się posikam.
Mniejsza o to, oglądając testy w Internecie itd, nowy model wypada tak samo jak poprzednio.
Pozwolę sobie zacytować mojego kolegę na temat fotek z Sony
"no cóż jeśli nie byłoby Ci wstyd pokazać żonę w taki sposób to ok...
sam oceń to zdjęcie jakby malowane farbami"
Jednak za około 1600zł oczekuję dużo więcej bo takie były ceny na początku HX9v.
Chętnie zapoznam się z dodatkowym materiałem, wiem że jeszcze jest za wcześnie, ale może coś się pokaże.
Lajam
oparte na własnym doświadczeniu i po rozmowach z osobami, które znają się na sprzęcie (elektronice)
Może nie dopisałem, ale to był nowy TV, niestety sprawa nie była prosta i toczyła się wiele miesięcy, było to wkurzające bo byłem bez TV, nikt nic nie mówił o wadach, a TV nówka.
ale uparty jesteś, temat jest o czymś innym!
w skrócie,
TV chciałem mieć bo model mi się podobał, Sony i Serwis nie ma problemu, zabrali przywieźli po tygodniu, ja sprawdzam znowu to samo, przyjechali zabrali przywieźli znowu sprawdzam przy nich mówię zabieracie do bo ja go nie chce jest to samo, mimo że wymienili na nowe części, zabrali przywieźli nowy TV i znowu dupa ja mówię nie mogliście sprawdzić. Po długich negocjacjach z Sony i robienie łaski wymienili na inny model, choć chciałem wyższy za stratny czas, ale mieli to gdzieć itd
szkoda mi o wszyskim pisać bo nic nie muszę udowadniać, znajomi mieli i mają problemy z wadliwym sprzętem od Sony, Sony nie chce zmienić, bo to wady konstrukcyjne.
Koniec dyskusji na ten temat.
No tak ogólniki i tym podobne. Typowe.
Dajcie spokój Panowie.
Sprzęt każdej firmy jest dobry jak się nie psuje. W razie usterki z każdym serwisem może być różnie i mogą pojawiać się konflikty na lini klient-serwis, tak jest skonstruowane w Polsce prawo konsumenta. W USA np. to i do roku czasu możesz oddać sprzęt wypowiadając magiczną formułę "ten towar nie spełnia moich oczekiwań" i zwrot kasy lub wymiana. Ale tam klient jest traktowany iście po królewsku, może kiedyś i u nas tak będzie. Na razie jesteśmy skazani na różne historie z serwisami: zarówno takie gdzie klient jest równym partnerem jak i takie gdzie musi walczyć o swoje prawa.
Z perspektywy kilkunastu lat uważam, że i tak obsługa serwisowa w Polsce uległa dużej poprawie.
Pozdrawiam i życzę samych pozytywnych kontaktów z serwisami a najlepiej żeby ich wogóle nie musiało być
Przykład wady fabrycznej, wadliwej serii w wątku:
sony hx7v refleksy problem
viewtopic.php?f=45&t=11852
Super technika HDR pod słońce, wszystkie aparaty tej serii mają to samo
Serwis odesłał aparat pisząc, że to normalne, cytuję:
Widoczne plamy na zdjęciach są efektem odbicia światła słonecznego od dna soczewki - nie jest to usterka !!!
elekdj napisał(a):
Przykład wady fabrycznej, wadliwej serii w wątku:
elekdj napisał(a):
wszystkie aparaty tej serii mają to samo