Podziel się wrażeniami!
Witam. Orginalna płytka ze sterownikami do aparatu DSC-S950 gdzieś się zawieruszyła,po czym kilka razy musiałam zafundować mojemu kompowi formata. Postanowiłam je zdobyć za pomocą strony Sony. Postepując zgodnie z instrukcją, po uprzednim zarejestrowaniu produktu, zapisałam na pulpicie Narzędzie SPU Download Manager. Problem pojawia się, kiedy po dwukrotnym kliknięciu na plik , wyskakuje okienko oraz napis START w ramce... na który klikam i ukazuje się następne okienko z tekstem:
"The supported product is not connected.
Check the connection with the product.
Check each item on the preceding page, and clik again."
W tym samym okienku pod dołem wyskakuje START w ramce. Po nacisnięciu na owy START okienko znika, ale pozostaje to pierwsze okienko również z napisem START... i historia się powtarza. Musze z przykroscia przyznać, że nie posiadam znajomości języka angielskiego... .Bardzo proszę o podpowiedź .
Znaczy patrząc na komunikat to czy aparat jest podczas instalacji podłączony do komputera?
annita napisał(a):
he supported product is not connected.
Check the connection with the product.
Check each item on the preceding page, and clik again
Zaznaczyłam wszytko dokładnie. Aparat był podłączony oraz włączony. Na jego ekranie pojawia się napis:
"Tryb USB
Łączy...
Włącz "
Po włączeniu tego ukazuje nowy ekran oraz:
"Połączenie USB
Mass Storage PictBrigde"
Dwie powyzsze opcje wyskakują po podświetleniu sugerowanych małych obrazków. Za pomocą przycisków sterowania. W przypadku każdej z opcji pojawia się naświetlony w pierwszym poście problem...
Aparat powinien być ustawiony w trybie mass storage.
Poza tym, jak wynika z opisu w instrukcji (str 69), jeżeli aparat jest podłączony poprzez koncentrator USB, lu jeśli do komputera podłączone sa inne urządzenia USB, niektóre z nich, w tym aparat, mogą nie działać.
Ustawiałam aparat w poleconym trybie i nic . Do komputera nie mam podłączonych żadnych innych urządzeń oprócz głośników Wspomnę jeszcze, że nim zgubiła sie płytka ze sterownikami i przed sformatowaniem komputera, aparat normalnie był odczytywany i bez problemów mozna było kopiować zdjecia.
A czy aplikacja jest pobrana z tej strony:
http://support.sony-europe.com/dime/dow ... m=DSC-S950
Dokładnie z tej samej strony aplikacja została pobrana. Komputer nie odczytuje aparatu, tylko nie wiadomo dlaczego...
Witam
Na jaki system operacyjny wskoczyłaś?
Nie jestem znawczynią systemów operacyjnych i na informatyce znam się bardzo mało, żeby nie powiedziec wogóle... Powyższe pytanie dotyczy oprogramowania komputera? Jest to więc;
Microsoft Windows XP
Professional
Wersja 2oo2
Dodatek Service Pack 2.
W sumie, to po podłączeniu aparatu do laptopa mojej siostry, nie ma takich problemów... wszytko ładnie odczytuje i kopiuje