Podziel się wrażeniami!
Proszę o pomoc w wyborze aparatu. Zastanawiam sie nad aparatem z serii tx. Nie znam sie jednak na parametrach. Zależy mi na zdjęciach i filmach mojego małego ruchliwego synka. Nie wiem czy wspomniane modele tx10 czy tx100 nie są za wysokie dla moich potrzeb? A może mają takie funkcje, które nawet dla takiego laika jak ja będą przydatne? Zależy mi na poręcznym aparacie, dobrych zdjęciach, raczej nie wysuwanym obiektywie. Może macie jakies inne propozycje?
Z tego co wyczytałem to aparat miał być dostępny od połowy marca, więc czy jest możliwe że z polskiej sieci dystrybucji już trafił na półki czy ściema - http://sklep.fotoabc.com.pl/index.php?a ... kt&ID=2349
Tak - już może być w sklepach.
I tzw. dooopa, dzwoniłem i do tych co niby mają i nie mają
Chyba będzie niezła obsuwa
TX100 miały być wysłane 31 marca z magazynu na chwilę obecną jest 15 kwietnia.
TX10 podobny termin wysyłki miał być a jest w zależności od koloru od końca kwietnia do początku września
Mi powiedziano żeby pytać w przyszłym tygodniu
Przełom marca i kwietnia zawsze stwarza problemy w japońskich firmach
No a teraz ich troszkę zalało.
Chociaż to może mieć większy wpływ na drugą połowę roku.
No i czarny scenariusz się potwierdza CS w Gliwicach nie ma pojęcia kiedy TX10 pojawi się na rynku
Wtórny efekt trzęsienia ziemi i tsunami. Dostawy nowych modeli będą raczej opóźnione.
No więc już są w FJ ponoć z polskiej dystrybucji Wprawdzie nie ma różowego, ale ze względu na goniący mnie termin zadowolę się ostatecznie srebrnym Niestety nie mają w FJ kart MS więc trzeba się będzie gdzieś do sklepu przejechać, albo kupić w innym netowym