anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy warto zostać przy Sony?

armalite
Początkujący

Czy warto zostać przy Sony?

Jak widać w stopce - mam A500 i A300 oraz parę słoików. I wielki dylemat.
Otóż - nikt mi nie udowodni, że wizjer elektroniczny jest lepszy od normalnego opartego na lustrach czy innych pryzmatach. Tymczasem od paru miesięcy czytam, że Sony będzie wypuiszcać wyłącznie elektroniczne zabawki. Szczerze mówiąc wkurza mnie to, trochę się czuje nabity w butelkę. Gdybym tych parę lat temu wiedział, że ktoś tam na górze będzie miał taki durny pomysł jak wizjer elektroniczny, to kupiłbym D90 zamiast A300. A jakbym chciał mieć zabawkę z elektronicznym wizjerem to bym sobie kupił compact...

Dziś chodzi za mną sprzedaż całego tego stafu i przesiadka na D7000. Owszem, aparat ma wiele braków w stosunku do a500, a koronnym argumentem jest brak odchylanego wizjera który przydaje mi sie w pracy, jednak to wciąż tradycyjna lustrzanka a nie elektroniczny gadżet.

Czy ktoś z Was ma podobny dylemat, czy podobnie czuje się, jakby zostął wpuszczony w maliny? Komu to kurde przeszkadzało?

82 ODPOW. 82
armalite
Początkujący

Miałem to w ręku i zupełnie mi się nie podoba.

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

:c56 77 też? :c20

armalite
Początkujący

a w nim nie ma opóźnienia?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

armalite napisał(a):

a w nim nie ma opóźnienia?

No jakbyś poczytał sobie nawet informacje prasowe to byś dowiedział się, że nie ma.
Czegoś takiego jak ten wizjer jeszcze nie było i mówi to każda osoba, która w niego spojrzy...

armalite
Początkujący

Sam pracuję w meduach to wiem, co to są "informacje prasowe" :) Póki co każdy chwali, ale większość pewnie na podstawie informacji reklamowych producenta. Zobaczę na własne oczy to uwierzę :)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Najbliższa okazja już w ten weekend w Radomiu:)

Tommygun------
Początkujący

armalite napisał(a):

Jak widać w stopce - mam A500 i A300 oraz parę słoików. I wielki dylemat.
Otóż - nikt mi nie udowodni, że wizjer elektroniczny jest lepszy od normalnego opartego na lustrach czy innych pryzmatach.

Wiesz, nikomu nie będzie się chciało, bo i po co, mógłbyś wytłumaczyć? Masz oczywiście też świadomość jakie dodatkowe narzędzia idą z SLT, tak?
To kup tego nikona, będziesz jak inni, nie nabity w butelkę. Psioczysz, że musisz kupić sigmę 10-20 a za rok jak sprzedasz, to ze stratą. No tak ale reszty gratów przy zmianie systemu nie sprzedasz? Sprzedasz. Bez straty?
Jak nie jesteś otwarty i od razu zakładasz, że "nikt mi nie udowodni", to nie udowodni.

Pozdrawiam
-były posiadacz (cyfrowo): KM 5d, a100, a700, a900, canona 7d i obecny (b. zadowolony) a55 i czekający na nexa7 oraz użytkownik okazjonalny wielu canonów i 2 nikonów (d300s i d700).

PS zmiana systemu to nie ból, robiłem to kilka razy.

Lars..
Początkujący

Ja też miałem spore wątpliwości co do przyszłości systemu i byłem (tak, byłem!) zagorzałym przeciwnikiem EVF.

W chwili obecnej jestem zachwycony nowościami Sony i rzeczonym EVF (mówię o tym w A77) i jestem spokojny, bo już wiem, że nie będę musiał zmieniać systemu.
Pozostawię sobie A700, może kiedyś dokupię A900 - coby mieć "klasyczny" wizjer, ale miejsce na szczycie pudła zajmie - mam nadzieję, że już niedługo - A77.

3906-----
Poszukiwacz
profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

:thumbsup: