anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czyżby koniec SLR w wykonaniu Sony?

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

Czyżby koniec SLR w wykonaniu Sony?

Nie wiem czy już było o tym na Forum ale znalazłem coś takiego:
link
Przyznaję, że tłumaczyłem sobie Googlem ale chyba chodzi o to, że Sony widzi przyszłość w technologii SLT ze względu na brak ograniczeń w stosunku do SLR i że wszystkie kolejne modele będą wyposażone w półprzepuszczalne lustro a inne firmy też pójdą tą drogą :-)
Może jest jakiś iberysta na forum, coby skorygował moją interpretację tego artykułu? :c7

Poniżej link do tej informacji w rodzimym języku:
swiatobrazu

14 ODPOW. 14
profile.country.pl_PL.title
buzz-----
Początkujący

pozyjemy, zobaczymy...

mnie zasmucila ta informacja...

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Proponuję nie zajmować się plotkami i zamartwianiem brakiem istnienia nieistniejących aparatów, tylko poczekać na konkretne informacje.
Nikt nie ma nawet przybliżonego wyobrażenia o nowych aparatach, ale już jest powód do narzekania. Przecież to bez sensu.

kuraq.
Poszukiwacz

Krzysztof napisał(a):

P
Nikt nie ma nawet przybliżonego wyobrażenia o nowych aparatach

Ty chyba masz :c20

Starosta.
Początkujący

Dobrze mówisz Krzysiu :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.en_GB.title
MichalS-----
Nowicjusz

Już na tym forum przewinęły się linki do tekstu o następcy A700, że będzie SLT a nie DSLR.
Było nie było, jeszcze nie tak dawno wydawało się, że dyskietki 1,44 MB też będą zawsze :) Owszem, dyskietki 5 i 1/4 przejdą do historii, ale 3,5 cala zostaną :slight_smile:
Może to jest kwestia naszego przyzwyczajenia i tradycjonalizmu, że dobry aparat to musi być lustrzanka, a nie jakieś 'wynalazki' typu hybryda czy SLT :slight_smile:

SkywalkerPL
Początkujący

Albo zginie jak BetaMax. :P
Ale bądźmy optymistami - Sony wymyśli coś jeszcze lepszego niż SLT i wtedy to będzie zupełny odlot 8-)

BTW: apropos dyskietek - jak ostatnio kupowałem kompa za... grube pieniądze i zażyczyłem sobie do niego napęd FDD to gość w sklepie parsknął śmiechem :nauseated_face: Ciekawe, czy kiedyś tak ktoś zareaguje, jak pójdę do sklepu kupić klasyczną lustrzankę, hehehe

:slight_smile:
profile.country.en_GB.title
MichalS-----
Nowicjusz

Ale bądźmy optymistami - Sony wymyśli coś jeszcze lepszego niż SLT i wtedy to będzie zupełny odlot 8-)

producentom chodzi o to, żeby zarabiać jak najwięcej, tworzyć nowe nisze i sprzedawać jak najwięcej aparatów, lustrzanek, NEXów, SLT i kompaktów, i kto wie czego jeszcze ;) a Sony raczej nie sprawia wrażenia firmy, która zrezygnuje z możliwości zarabiania na możliwie najszerszym asortymencie :c34
a jeszcze a propos dyskietek, przecież były też dyskietki 8 cali, chyba tylko raz w życiu taką stację widziałem :)

BTW: apropos dyskietek - jak ostatnio kupowałem kompa za... grube pieniądze i zażyczyłem sobie do niego napęd FDD to gość w sklepie parsknął śmiechem :smileymrgreen: Ciekawe, czy kiedyś tak ktoś zareaguje, jak pójdę do sklepu kupić klasyczną lustrzankę, hehehe

może wtedy lustrzanki będzie się kupowało w podziemiu :c23 jak dopalacze, kryjąc się przed użytkownikami SLT :smileyhappy:

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

...

Wymyślić coś lepszego, to dopiero połowa sukcesu. Trzeba jeszcze umieć to upowszechnić i sprzedać.
Właśnie przegrana Betamax z VHSem jest tego dobrym przykładem (bardziej zaawansowany technologicznie Betamax został wyeliminowany przez gorszy ale za to tańszy VHS).
No, ale w dziedzinie szeroko pojętego marketingu, Sony znacznie się poprawiło od tamtego czasu i drugi raz takiego błędu zapewne nie popełni :-)

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Przegrana na rynku masowym. Na profesjonalnym Betamax się przyjął. :)