anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czyżby koniec SLR w wykonaniu Sony?

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

Czyżby koniec SLR w wykonaniu Sony?

Nie wiem czy już było o tym na Forum ale znalazłem coś takiego:
link
Przyznaję, że tłumaczyłem sobie Googlem ale chyba chodzi o to, że Sony widzi przyszłość w technologii SLT ze względu na brak ograniczeń w stosunku do SLR i że wszystkie kolejne modele będą wyposażone w półprzepuszczalne lustro a inne firmy też pójdą tą drogą :-)
Może jest jakiś iberysta na forum, coby skorygował moją interpretację tego artykułu? :c7

Poniżej link do tej informacji w rodzimym języku:
swiatobrazu

14 ODPOW. 14
profile.country.pl_PL.title
SkywalkerPL
Początkujący

jznan napisał(a):

Wymyślić coś lepszego, to dopiero połowa sukcesu. Trzeba jeszcze umieć to upowszechnić i sprzedać.
(...)
No, ale w dziedzinie szeroko pojętego marketingu, Sony znacznie się poprawiło od tamtego czasu i drugi raz takiego błędu zapewne nie popełni :-)

Dokładnie. Jakoś nie mam wątpliwości, że jeśli komuś ma się udać upowszechnienie nowych technologii w świecie fotografii to właśnie będzie to Sony. :smileythumbsup:

:slight_smile:
Gucio50
Początkujący

Dokładnie. Jakoś nie mam wątpliwości, że jeśli komuś ma się udać upowszechnienie nowych technologii w świecie fotografii to właśnie będzie to Sony. :thumbsup:

Cenię Sony, ale pogląd że jak się coś wymyśli i wyprodukuje coś co dzisiaj jest najlepsze na świecie(półprzepuszczalne lustro), to to juz będzie zxawsze i inne konstrukcje są na wymarciu.

Nic bardziej błędnego, jak pogląd że cos jest najlepsze.
Zawsze pozostanie pytanie dla kogo, dla jakiego odbiorcy, za jaka cenę i w jakiej firmie.

Na razie półprzepuszczalne lustro, sam mam A55, to jednak lokalna ciekawostka wśród produktów Sony.

Jak do tej pory nie znamy reakcji Canona czy Nikona.
Na szczeście postęp jest nieunikniony i nie da się zadekretować ze cos jest najlepsze i wszyscy inni ... ... .....
I oby tak pozostało.

Napewno Team Sony od Alpha 900 nie uważa tego lusterka za cos wielkiego.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Gucio50 napisał(a):

Team Sony od Alpha 900

co to? kto to?

Krzysztof-----
Nowicjusz

Część Foto Teamu w mojej, skromnej osobie, uważa jednak technologię TMT za coś wielkiego i jest przekonana, że to jeden z największych przełomów w technice zdjęciowej. :thumbsup:
A co będzie w przyszłości z lustrzankami Sony - nie wiadomo.
Od dłuższego czasu używam A55 i już nie mogę się doczekać nowego modelu SLT - z wyższej półki! :shock:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Krzysztof napisał(a):

Od dłuższego czasu używam A55 i już nie mogę się doczekać nowego modelu SLT - z wyższej półki!

Nie tylko Ty, Krzysiu :D

------------------------------
fotoamator