anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dziwny kształt na lustrze

TMiN-----
Początkujący

dziwny kształt na lustrze

wiem że to nie wada bo wszystkie to mają ale nurtuje mnie ta plamka na lustrze ...co to takiego ?

10 ODPOW. 10
dobry-----
Początkujący

Witam wszystkich , jestem tu nowy i trafiłem dzięki temu to koledze który właśnie wrzucił moje spostrzeżenie i postanowiłem wytoczyć mu o to proces co do praw autorskich :slight_smile:

TMiN-----
Początkujący

a w dziób chcesz ?.... próbuję rozwikłać twe rozterki a ty mi tu taki afront......

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Ale tak wygląda każde lustro w lustrzankach Sony więc o co kaman :question: :flushed:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

dobry napisał(a):

Witam wszystkich , jestem tu nowy i trafiłem dzięki temu to koledze który właśnie wrzucił moje spostrzeżenie i postanowiłem wytoczyć mu o to proces co do praw autorskich :slight_smile:

średnio zabawna odpowiedź na pytanie TMiN'a

TMiN napisał(a):

a w dziób chcesz ?

tylko bez takich mi tutaj!
nie życzę by ktokolwiek w ten sposób się odzywał na forum. Jeśli masz z kimś problem - zgłoś to nam, moderatorom. Z góry dziękuję, za zapamiętanie tej rady.

TMiN napisał(a):

wiem że to nie wada bo wszystkie to mają ale nurtuje mnie ta plamka na lustrze ...co to takiego ?

myślę, że jest to fragment lustra, który jest"półprzepuszczalny", dzięki czemu światło wpada nie tylko do wizjera, ale również do komory czujnika AF
Schemat działania już dzisiaj wstawiałem w innym wątku, ale tutaj też się może przydać:
http://img149.imageshack.us/img149/3254/przekrojm.jpg

Początkujący

co do strzału w dziób to spokojnie... to mój wspólnik z pracy...... mówię mu to osobiście kilka razy dziennie.... i nie ma w tym agresji.....

a i dzięki za wyjaśnienie.... tak sądziliśmy że to kwestia częściowej przepuszczalności ...tylko zastanawiał nas ten dziwny kształt

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

TMiN napisał(a):

spokojnie to mój wspólnik z pracy...... mówię mu to osobiście kilka razy dziennie.... i nie ma w tym agresji.....

bardzo zatem proszę byś tego typu odzywki kierował do niego osobiście lub w każdej innej formie, ale nie na forum.
Dziękuję i pozdrawiam,
kris

Początkujący

dobrze przyjąłem na klatę, ale myślę że niepotrzebnie problem urasta :c9

Pozdrawiam Tomek

dobry-----
Początkujący

też przepraszam za swoją nie dokońca przemyśłaną wypowiedź będę sie pilnował następnym razem i też dzięki za wyjaśnienie

Pozdrawiam Sławek

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

TMiN napisał(a):

a i dzięki za wyjaśnienie.... tak sądziliśmy że to kwestia częściowej przepuszczalności ...tylko zastanawiał nas ten dziwny kształt

Kształt jest pewnie podyktowany rozkładem punktów / czujników AF.